AZ-doelman Sergio Romero speelde de bekerwedstrijd tegen Ajax gisteren in een apart shirt. De meegebrachte keepershirts werden door de arbitrage afgekeurd, wegens verkeerde kleurstellingen. Daarom speelt de Argentijn in een shirt zonder sponsor en rugnummer.

 

ROMERO Campingshirts

 

De shirts die werden afgekeurd door scheidsrechter Ruud Bossen waren zwart, wit en groen van kleur en vooral wat de laatste uitvoering betreft was dat merkwaardig. Want Romero keepte eerder al wedstrijden in de groene outfit, die ook door de KNVB was goedgekeurd. Volgens Bossen, die na de warming-up zijn fluitje afstond aan Ed Janssen wegens een kuitblessure, leken alle drie de outfits teveel op het uitshirt waarmee AZ in Amsterdam aantrad.

 

Er werd door het Alkmaarse kamp een creatieve oplossing gevonden. In allerijl werd door de materiaalman een bezoek gebracht aan de naast de ArenA gelegen megashop van de Decathlon, waar twee blauwe, neutrale shirts zonder enige reclame op de kop werden getikt voor 5,90 euro. En omdat Decathlon alleen zwarte keeperstenues verkoopt, acteerde Romero in een ’gewoon’ sportshirt. Mocht je ook geinteresseerd zijn in dit shirt, ga dan naar de website van KIPSTA (What's in a name?)

ROMERO Campingshirt