Puma kledingsponsor van Manchester City vanaf 2019-2020

Het nieuws is eindelijk officieel! Na een jaar vol geruchten maakten Manchester City en Puma vandaag bekend dat het Duitse sportmerk vanaf 2019-2020 de tenues en trainingskleding van de Engelse topclub gaat verzorgen. Beide partijen tekenden kwamen een langjarige deal overeen. Dit betekent bovendien dat Manchester City afscheid neemt van Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgde sinds het seizoen 2013-2014 de tenues van de Engelse club.



Puma wordt vanaf het seizoen 2019-2020 niet alleen kledingsponsor van Manchester City, maar van alle clubs van de City Football Group. Ook Melbourne City, Girona FC, Club Atletico Torque en Sichuan Jiuniu FC spelen vanaf komend seizoen met de cat van Puma op de borst. Een uitzondering hierop vormt Major League Soccer club New York City FC. Hoewel de Amerikaanse club onderdeel is van de City Football Group, wordt Puma geen kledingsponsor van de club uit de Verenigde Staten. Met de MLS is contractueel vastgelegd dat alle clubs in tenues van adidas spelen.

Puma maakt jaarlijks een bedrag van maar liefst € 76 miljoen naar The Citizens over en het samenwerkingsverband is in ieder geval voor een lange periode aangegaan. Daar zijn beide partijen uiteraard blij mee. We hebben reactie van Puma en de club. Bjorn Gulden, CEO bij Puma reageert: ‘’Dit is de grootste deal die we ooit gesloten hebben. We zijn erg verheugd met de samenwerking met de City Football Group, wiens succes, ambitie en zoektocht naar innovatie op allerlei vlakken een nieuwe standaard heeft gezet. Met deze deal willen we het sponsorschap in de sport opnieuw definiëren.’’ Ferran Soriano, CEO bij de City Football Group, is het hiermee eens: ‘’Dit contract is een nieuw hoofdstuk voor de City Football Group. Deze deal met Puma is innoverend in het landschap van sponsorships in de sport wereldwijd. De tenues van iedere club zullen dichtbij de waarden en cultuur van de supporters van de clubs blijven. PUMA deelt onze visie als het gaat om het overstijgen van de verwachtingen. We kijken uit naar deze vernieuwende samenwerking.’’ Bij City dragen spelers als Kompany, David Silva en Sergio Aguero overigens ook al voetbalschoenen van Puma. 

Het contract tussen Nike en Manchester City loopt officieel pas af op 30 juni 2019. Dit betekent dat de nieuwe Manchester City tenues van Puma op 1 juli waarschijnlijk officieel gelanceerd worden. Check hieronder ook nog een overzicht met alle kledingsponsoren uit de historie van Man City.

Wil je altijd het nieuwste Manchester City voetbalshirt bestellen? Scoor het exclusief in deze SHOP!

Alle kledingsponsoren/merken Manchester City

Periode Merk
1974-1997 Umbro
1997-1999 Kappa
1999-2003 Le Coq Sportif
2003-2007 Reebok
2007-2009 Le Coq Sportif
2009-2013 Umbro
2013-2019 Nike
2019 -  Puma