1 september 2020

Portugal thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Portugal Euro 2020 voetbalshirt is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Portugese voetbalbond, tegelijkertijd met het Portugal uitshirt.  In dit nieuwe tenue speelt de ''Seleção das Quinas'' niet alleen de thuiswedstrijden tijdens Euro 2020, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 de komende twee jaar. In dit tenue worden dus ook de wedstrijden in de Nations League gespeeld. 

Portugal Euro 2020 voetbalshirt en tenue

De nieuwe Portugal voetbalshirts voor 2020-2021 benadrukken de status van Portugal als Europees kampioen. Het nationale elftal van Portugal werd in 2016 Europees kampioen en het thuisshirt staat dan ook geheel in het teken van het winnen van het EK vier jaar geleden. In het tenue zijn dan ook gouden tinten verwerkt. Het nieuwe Portugal thuisshirt voor 2020-2021 is opnieuw overwegend bordeaux rood met elegante accenten. Het voetbalshirt is namelijk uitgerust met een polokraag met twee knoopjes.  De swoosh van Nike op de rechterborst is ook goud. Het Amerikaanse sportmerk is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor de tenues van het elftal van Fernando Santos. Het merk en de Portugese voetbalbond hebben al sinds 1997 een samenwerkingsverband en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2024. Ook de P aan de binnenkant van de hals is goud.  Een ander opvallend detail van de nieuwe Portugal EK 2020 voetbalshirts zijn de zigzag banen aan de zijkanten van het tenue. Deze banen zijn onderdeel van een nieuw template van Nike en zijn ook onderdeel van het nieuwe Nederlands Elftal EK 2020 voetbalshirt. Deze bliksemschichten hebben dezelfde kleuren als het logo van de Portugese voetbalbond en zijn zwart/oranje/groen/oranje/zwart. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De linkerborst is uiteraard weer uitgerust met de badge van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Een opvallend detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals van de Portugal tenues. In het goud is de letter P namelijk verwerkt.  

Voor het eerst sinds 2004 worden de Portugal tenues gecompleteerd door een groen voetbalbroekje. De broekjes zijn aan de zijkanten uitgerust met een diagonale band en op de broek zijn ook de logo's van de voetbalbond en Nike aanwezig. De kousen zijn rood met een design van flitsende horizontale strepen in dezelfde kleuren als de banen aan de onderkant van de mouwen en zijkanten van het nieuwe voetbalshirt.  De authentic tenues van het Portugese elftal zijn dit jaar weer uitgerust met de Vaporknit technologie en de replica tenues bevatten de Dri Fit technologie. De authentic tenues vallen strakker en zijn lichter. Beide technologieën zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie.  Last but not least hebben we nog een reactie van Portugal sterspeler Ronaldo: ''Zowel het thuisshirt, uitshirt als de warming-up shirts zien er fantastisch uit. Het is een tijd geleden dat we groene voetbalbroekjes droegen, maar ik ben blij dat ze weer terug zijn. Persoonlijk ben ik fan van het uitshirt, die er cool uit ziet.'' 

Dit Portugal tenue wordt vanaf nu tot december 2021 gedragen door het nationale elftal van Portugal. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voetbalshirt dat gedragen wordt door spelers als Cristiano Ronaldo, João Félix, Éder, André Silva, Renato Sanches, Carvalho en nog meer sterren. 

Portugal voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Portugal EK 2020 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het tenue een prijs van € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het shirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. De Vapor Match voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en hebben een prijs van € 139,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Portugal voetbalshirt direct in de Portugal fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking) 

of de NIKE SHOP! 

of deze Portugal SHOP

Portugal EK 2020 voetbalshirt

Portugal voetbalshirt 2020-2021

Portugal Euro 2020 voetbalshirt