1 maart 2020

Portugal uitshirt EK 2020 uitgelekt

Het nieuwe Portugal uitshirt 2020-2021 wordt zeer binnenkort officieel gelanceerd door de Portugese voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe tenue speelt het Portugese voetbalelftal de EK 2020 uitwedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 op vreemde bodem, inclusief de wedstrijden in de Nations League. Tijdens het EK neemt Portugal het in poule F op tegen Duitsland en Frankrijk. 

Portugal uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Portugal uitshirt voor Euro 2020 heeft hetzelfde template en kleuren als het Portugal uitshirt van Euro 2016.  Hoewel dit voetbalshirt in eerste instantie niet met applaus werd ontvangen door de supporters van ''A Seleção'', werd dit uiteindelijk toch een populair shirt. Het tenue werd namelijk veelvoudig gedragen tijdens het gewonnen EK in Frankrijk, welke door Portugal gewonnen werd. In de finale van het toernooi versloeg Portugal het gastland met 1-0 door een doelpunt van Eder in de verlenging. 

Het nieuwe Portugal Euro 2020 uitshirt heeft dan ook dezelfde kleur als het uitshirt van vier jaar geleden. Het shirt is overwegend ''teal'' (lichtblauw) en wordt gekenmerkt door het opvallende design van horizontale banen. Deze banen zijn geheel in stijl van de kleuren van de Portugese voetbalbond. Op het tenue bevinden zich drie vlakken met deze banen. In deze vlakken bevinden zich twee zwarte, twee rode banen met in het midden een turquoise band. De swoosh van Nike prijkt in het zwart op de rechterborst. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1997 kledingsponsor van het nationale elftal en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2024. De andere borst bevat het logo van de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Verder bevat het nieuwe Portugal uittenue een kleine v-hals. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een zwarte taping. Deze taping heeft een iets ander design dan de taping op het nieuwe Portugal thuisshirt. 

Het nieuwe Portugal uittenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met een zigzag baan aan de zijkanten. De kousen hebben ook deze kleur. Het is nog even afwachten of dit ook echt het nieuwe tenue van Portugal wordt. Dit shirt wordt pas in maart officieel gelanceerd en vanaf dan gedragen door spelers als Ronaldo, Pepe, João Félix, Silva en andere spelers. Check ook alle details van het nieuwe Portugal EK 2020 thuisshirt. 

Portugal uitshirt bestellen

Het nieuwe Portugal uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf medio maart bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met de officiële bedrukking! Directe levering!

Bestel je Portugal voetbalshirt altijd in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)

Portugal uitshirt EK 2020