1 maart 2020

Portugal uitshirt 2020-2021

Het nieuwe Portugal uitshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de Portugese voetbalbond en kledingsponsor Nike. De lancering stond al in maart op de planning, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Tot vandaag, de dag waarop Nike alle nieuwe landen voetbalshirts voor de periode 2020-2021 bekend maakt. In dit nieuwe tenue speelt het Portugese voetbalelftal de EK 2020 uitwedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 op vreemde bodem, inclusief de wedstrijden in de Nations League in de periode 2020-2021. Tijdens het EK neemt Portugal het in poule F op tegen Duitsland en Frankrijk. 

Portugal uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Portugal uitshirt voor Euro 2020 heeft hetzelfde template en kleuren als het Portugal uitshirt van Euro 2016.  Hoewel dit voetbalshirt in eerste instantie niet met applaus werd ontvangen door de supporters van ''A Seleção'', werd dit uiteindelijk toch een populair voetbalshirt. Het tenue werd namelijk veelvoudig gedragen tijdens het EK in Frankrijk, welke door Portugal gewonnen werd. In de finale van het toernooi versloeg Portugal het gastland met 1-0 door een doelpunt van Eder in de verlenging. 

Het nieuwe Portugal Euro 2020 uitshirt heeft dan ook dezelfde kleur als het uitshirt van vier jaar geleden. Het shirt is overwegend ''teal'' (lichtblauw) en wordt gekenmerkt door het opvallende design van horizontale banen. Deze banen zijn geheel in stijl van de kleuren van de Portugese voetbalbond. Op het tenue bevinden zich drie vlakken met deze banen, welke geïnspireerd zijn door de training tops van 2018. In deze vlakken bevinden zich twee zwarte, twee rode banen met in het midden een turquoise band. De swoosh van Nike prijkt in het zwart op de rechterborst. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1997 kledingsponsor van het nationale elftal en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2024. De andere borst bevat het logo van de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Verder bevat het nieuwe Portugal uittenue een kleine v-hals. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een zwarte taping. Deze taping heeft een iets ander design dan de taping op het nieuwe Portugal thuisshirt. De kleur zwart komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Ook deze band bevat een v-opening. Verder is de binnenkant van de hals van het nieuwe Portugal uitshirt uitgerust met de letter P, als verwijzing naar de naam van het land. 

Het nieuwe Portugal uittenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale band. Op de voetbalbroekjes van het team van bondscoach Fernando Santos. De kousen hebben ook deze kleur en bevatten bovendien de flitsende banen van het uitshirt.  Check hieronder nog meer officiële marketingafbeeldingen van Nike van het tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Ronaldo, Pepe, João Félix, Silva en andere spelers of check het nieuwe Portugal EK 2020 thuisshirt. 

Portugal uitshirt bestellen

Het nieuwe Portugal uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met de officiële bedrukking! Directe levering!

Bestel je Portugal uitshirt direct in de Portugal fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking) 

of de NIKE SHOP! 

of deze Portugal SHOP

Portugal uitshirt 2020-2021

Portugal uitshirt 2020-2021

Portugal Euro 2020 uitshirt