20 maart 2018

Portugal en Nike lanceren zwart warming-up shirt voor 2018-2019

Tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe WK 2018 voetbalshirts hebben de Portugese voetbalbond en Nike ook een nieuw warming-up shirt voor het Portugese elftal ontwikkeld. Dit pre-match top wordt door het Portugese elftal gedragen tijdens de warming-up ter voorbereiding op de WK 2018 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020, inclusief de wedstrijden in de UEFA Nations Cup. Dit shirt wordt in deze periode niet tijdens trainingen gedragen, maar alleen tijdens het warmlopen in de voorbereiding op de wedstrijden gedurende 2018-2019.

Zwart Portugal shirt met kruis 2018-2019

Het nieuwe warming-up shirt van het Portugese voetbalelftal heeft veel weg van het Portugal uitshirt van 2012-2013. In dit shirt speelde Portugal onder andere het EK van 2012. Het nieuwe warming-up shirt is geheel zwart en bevat over de gehele body een print van het armillarium. Dit kruis was in de vijftiende en zestiende eeuw een belangrijk navigatie-instrument in de scheepvaart en staat symbool voor de Portugese scheepvaart en de wereld van de Portugese ontdekkingen. Het kruis is geheel in stijl van de kleuren van de kleuren van de Portugese vlag. Deze is voor de helft groen en voor de helft rood. Er is in het kruis gebruik gemaakt van twee tinten groen en rood. De donker groene tint is een traditionele kleur groen en de lichtere tint groen is turquoise. De donkere tint rood op het warming-up shirt zit tegen het bordeaux rode aan en de lichtere tint rood is iets moderner. Hierdoor heeft het shirt niet alleen een retro design, maar is het shirt ook nog modern. De groene tint uit de vlag van het land staat symbool voor hoop en de rode kleur staat voor het bloed van de soldaten die voor het land gestorven zijn.

Tot zover de symboliek van dit speciale warming-up shirt van het Portugese elftal. De linker borst van het shirt bevat het embleem van de FPF, de Portugese bond. De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike. Deze swoosh is licht groen. Verder is het tenue uitgerust met een crew neck en heeft het shirt strakke mouwen. Dit zijn namelijk raglanmouwen, welke perfect meebewegen met de bewegingen van de armen en een strakke fit hebben. Het warming-up tenue van het Portugese elftal wordt gecompleteerd door de voetbalbroekjes die het nationale elftal draagt tijdens de wedstrijden. Tijdens de thuiswedstrijden draagt Portugal een bordeaux rood voetbalbroekje en tijdens de uitwedstrijden draagt het elftal een wit voetbalbroekje. Deze broekjes bevatten geen naden aan de zijkanten, maar wel een speciale print van strepen, die door elkaar heen lopen.

De warming-up tenues zijn dit jaar ook weer uitgerust met de Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog een foto van het shirt dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Ronaldo, Renato Sanches, Pepe en andere sterren. Check ook het nieuwe thuisshirt en uitshirt van het keurkorps van bondscoach Fernando Sanches.

Portugal pre match top 2018-2019 bestellen

Het nieuwe Portugal pre match top van Nike voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) en volwassenen (maten S, M, L,XL en XXL). De prijs van het shirt is € 55 ,- voor volwassenen en € 50,- voor kinderen. De broekjes zijn in kindermaten € 35,- en voor volwassenen € 40,-. Wil je andere producten van het nationale elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het Portugal warming-up shirt in deze winkel!

of deze SHOP