20 maart 2018

Portugal uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Portugal voor het WK van 2018 is vandaag door Nike en de Portugese bond uitgebracht. In dit shirt speelt het Portugese voetbalelftal niet alleen de uitwedstrijden tijdens het WK in Rusland, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK va 2020 gedurende 2018-2019. In dit nieuwe tenue speelt het keurkorps van bondcoach Fernando Santos dus ook de uitwedstrijden in de UEFA Nations Cup. Tijdens het WK nemen de Portugeze het in de poulefase in ieder geval op tegen Spanje, Marokko en Iran in dit nieuwe voetbalshirt. Check hieronder alle details van het flitsende tenue!

Nu al fan van het Portugal WK 2018 uitshirt? Bestel het exclusief in deze SHOP (Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking) of deze NIKE winkel!

Wit Portugal uit shirt en tenue 2018-2019

Het uitshirt van het Portugese elftal staat in het teken van de toekomst van het Portugese voetbal, zo geeft Nike desginer Pete Hoppins aan: ''Het uitshirt heeft een volle focus op de toekomst. Portugal staat bekend als een land van ontdekking en dat komt geheel terug in de passie van de Portugezen en hun zienswijze op het voetbal.'' Deze gedachte komt tot uiting in het nieuwe uitshirt van het Portugese eltftal, welke toch ook wel een retro tintje heeft. 

Het nieuwe uitshirt van het Portugese elftal is dit jaar overwegend wit en wordt gekenmerkt door de all-over print van kleine, groene kruisjes op over de gehele body van het shirt. Deze kruisjes zijn geïnspireerd door de vorm van het logo van de Portugese voetbalbond en is ook een belangrijk symbool van het land. Het kruis is namelijk het symbool, welke vroeger bevestigd was op de zeilen van Portugese schepen. Dit kruis kwam ook al terug in het uitshirt van 2012-2013 en is bovendien te vinden in het nieuwe warming-up shirt van het Portugese elftal. Bovendien symboliseren de kruisjes de belangrijkste punten van een kompas. Dit is niet alleen een knipoog naar het land dat bekend staat om haar ontdekkingstochten, het symboliseert ook de ontdekking van nieuw talent. 

De kleur van de kruisjes is natuurlijk geïnspireerd door de groene tint van de vlag van het land. De kruisjes zijn aan de bovenkant en onderkant kleiner en worden naar het midden juist wat groter, waardoor het een opvallend effect heeft. Verder heeft het nieuwe uittenue van Portugal een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. Deze hals hebben alle nieuwe Nike voetbalshirts voor 2018-2019. Alle shirts zijn namelijk geïnspireerd door het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. Een ander kenmerk van dit template zijn de flitsende strepen over de mouwen van het shirt. De taping over de mouwen wordt namelijk gekenmerkt door dunne, horizontale strepen. Deze zigzag print loopt voor een deel door tot over de achterkant van het shirt en in het materiaal zijn speciale garens verwerkt, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen. Op de rechter borst van het shirt prijkt de swoosh van Nike in het rood. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 1997 de tenues en kleding van ''Seleção das Quinas.'' Verder bevat het shirt nog een aantal opvallende features. De binnenkant van de hals is uitgerust met een verticale rode en groene strip. Dit is een verwijzing naar de vlag van het Zuid-Europese vlag. Deze strip bevindt zich ook op de achterkant van het tenue. Aan de binnenkant van de hals is ook nog een Portugees symbool verwerkt. Op de linker borst van het shirt prijkt het logo van de Portugese voetbalbond, de de Federação Portuguesa de Futebol (FPF).

Het nieuwe Portugal uittenue voor 2018-2019 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Nike heeft daarin een nieuwe technologie doorgevoerd. De broekjes bevatten aan de zijkanten namelijk geen naden meer, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen en ze dus ook minder hinder ondervinden. De zijkanten van het witte voetbalbroekje van het Portugese elftal zijn uitgerust met het flitsende zigzagpatroon, welke ook op de mouwen van het shirt staat. Uiteraard mogen de logo's van Nike en de FPF niet ontbreken op de broekjes van het Portugese elftal. De kousen van het tenue zijn wit met een rode band op het midden. Deze band bevat ook weer dunnen strepen en hierin is de swoosh van Nike verwerkt. Zoals alle Nike tenues zijn ook de nieuwe uitshirts van Portugal uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn daarnaast uitgerust met de Vapor Aeroswift technologie. De authentic shirts zijn de tenues die daadwerkelijk gedragen worden door de spelers.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Portugal tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door sterren als Cristiano Ronaldo, Eder, Pepe, Renato Sanches, Nani, Moutinho, Andre Gomes, Joao Mario en nog meer sterspelers. Check ook alle details van het nieuwe Portugal thuisshirt voor 2018-2019!

Portugal voetbalshirt bestellen

Het witte Portugal uitshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is voor volwassenen (Maten S, M, L, XL en XXL) € 85,- en voor kinderen € 70,-. Het bijbehorende voetbalbroekje is in kindermaten € 35,- en voor volwassenen € 40,-. De kousen zijn  18,-. In deze webshops kan je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere Portugal producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het Portugal uitshirt altijd in DEZE WEBSHOP

of deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP