20 maart 2018

Portugal thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Portugal WK 2018 thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de Portugese voetbalbond. In dit nieuwe shirt speelt het Portugese voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het WK in Rusland en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019. In dit tenue speelt Portugal dus ook de UEFA Nations Cup wedstrijden. Tijdens het WK neemt het elftal van bondscoach Fernando Santos het in poule B op tegen Spanje, Marokko en Iran. Nike is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Portugal tenue. Deze functie vervult het Amerikaanse sportmerk sinds 1997 en blijft dit in ieder geval tot de zomer van 2018. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van Portugal.

Nu al fan van het Portugal WK 2018 shirt? Bestel het exclusief in deze SHOP (Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking) of deze NIKE winkel!

Portugal thuis shirt en tenue WK 2018

Het nieuwe Portugal voetbalshirt voor het WK van 2018 is geïnspireerd door het winnen van het EK van 2016 in Frankrijk. Nike desginer Pete Hoppins zegt over het nieuwe thuisshirt: ''Met dit shirt willen we vieren waar we op dit moment met het Portugese voetbal staan. Ronaldo is natuurlijk de absolute koning van Portugese spelers. Door de ontwikkeling van talenten als André Silva, João Mario en André Gomes is er ook een rooskleurige toekomst voor het Portugese voetbal.''

Daarnaast zijn de nieuwe tenues gebaseerd op een nieuw template van Nike, namelijk het Vapor Aeroswift template. Daarover straks meer. Het nieuwe shirt van het Portugese voetbalelftal is zoals altijd overwegend donker rood en bevat verschillende groene details, waardoor het tenue geheel in stijl is van de vlag van het Zuid Europese land. Zo bevat het shirt een hals met groene accenten. De hals betreft een diagonale hals, welke naar het midden recht wordt. Dit is één van de kenmerken van het template van Nike. De binnenkant van de kraag bevat een extra taping in de kleuren van de Portugese vlag. Deze rood/groene taping bevindt zich ook aan de bovenkant van de achterkant van het tenue. De binnenkant van de hals bevat bovendien nog een extra detail. Hier staat namelijk een print van een Portugees symbool. Dit betreft namelijk het symbool van het Portugese leger. Dit symbool stond vroeger op de zeilen van Portugese schepen.  Dit embleem is goud. De gouden tinten op het nieuwe Portugal WK 2018 tenue zijn een verwijzing naar het winnen van het EK van 2016. Ook de swoosh van Nike van Nike op de rechter borst is goud. De andere borst is uitgerust met het logo van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Nieuw aan dit embleem is dat het logo 64% lichter is dan op voorgaande voetbalshirts van het Portugese voetbalelftal. Een ander kenmerk van het Vapor Aeroswift template zijn de all-over print over de mouwen. Deze print van flitsende strepen in een glimmende tint rood is ook aanwezig op het nieuwe shirt van ''Seleção das Quinas.'' De print loopt nog iets door tot over de achterkant van het tenue. In deze print zijn garens verwerkt, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen.

Het nieuwe tenue van het Portugese voetbalelftal wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje. De nieuwe voetbalbroekjes van Nike bevatten dit jaar geen naden aan de zijkanten. Hierdoor kunnen de spelers nog vrijer bewegen en ondervinden ze minder hinder. De zijkanten van het Portugal voetbalbroekje zijn uitgerust met de moderne strepen, die ook op de mouwen van het thuisshirt staan. De swoosh van Nike op het broekje is gouden op de linker pijp staat het logo van de Portugese voetbalbond. Het tenue wordt compleet gemaakt door groene kousen. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Portugal tenues ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues van het elftal zijn ook uitgerust met de Aeroswift technologie. 

Het nieuwe Portugal tenue wordt vanaf nu gedragen door sterren als Ronaldo, Pepe, Eder, Renato Sanches, Moutinho, Gomes en andere sterren van het Portugese voetbalelftal. Check ook het nieuwe uitshirt van Portugal. 

Portugal voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt van Portugal kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online shops. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 84,95 en voor kinderen € 69,95. De tenues zijn beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. De broekjes hebben een prijs van € 35,- in kindermaten en voor volwassenen zijn deze € 40,-. De kousen zijn € 18,-. In de onderstaande webshops kan je het nieuwe Portugal shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van Portugal kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare Portugal producten hiernaast of hieronder. Hier vind je ook goedkope Portugal fan producten en kan je het Portugal shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Koop het Portugal shirt altijd in DEZE WEBSHOP

of deze winkel! 

of de officiële winkel (inclusief goedkope voetbalshirts en t-shirts)