Het nieuwe Champions League uitshirt of 3e shirt van PSG is vandaag officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de regerend landskampioen van Frankrijk. In dit voetbalshirt speelt PSG de Champions League en Ligue 1 uitwedstrijden gedurende het seizoen 2014-2015. Paris Saint Germain is tijdens de Champions League ingedeeld in een poule met Ajax, Barcelona en Apoel Nicosia. Eerder lekte het design van het nieuwe 3e shirt van Paris al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe voetbalshirt te worden. Het shirt is overwegend fel rood. Ook deze kleur staat voor één van de waarden van de club: passie en moderne spirit. Eerdere lanceerde de club het blauwe thuisshirt, waarbij de kleur blauw voor het flamboyante spel van de club staat, en het witte uitshirt, waarbij de kleur wit voor respect staat. Het nieuwe 3e tenue of alternatieve uitshirt bestaat uit twee tinten rood, waardoor de spelers nog meer opvallen op het veld. De voorkant van zowel het shirt, als de voetbalbroekje en de sokken zijn een lichtere kleur rood dan de achterkant van deze items. Deze lichte en donkerdere kleur rood worden gescheiden door een blauwe strip (de belangrijkste clubkleur van PSG), welke zowel te vinden is aan de zijkant van het voetbalshirt, over de mouwen van het voetbalshirt en over de zijkanten van het short. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de klassieke polo kraag met drie knoopjes. Subsponsor QNB staat op de mouwen. De rechter borst bevat het logo van Nike in het blauw en de andere borst bevat het embleem van Paris Saint Germain. Hoofdsponsor Fly Emirates staat op het midden van het voetbalshirt. Een speciaal detail is te vinden aan de binnenkant van de kraag. Hierin staat namelijk een driehoek met daarin de leus van de club: ''Ici C'est Paris''.

Het nieuwe 3e tenue van PSG wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met een blauwe strip, welke bovendien de logo's van PSG en Nike bevat. De kousen zijn geheel rood en bevatten de swoosh van Nike en de initialen van de club. Speciaal aan het nieuwe 3e shirt van PSG is dat de bedrukking op de achterkant ook dynamisch is. Het lettertype dat wordt gebruikt voor de spelersnamen en nummer is blauw en cursief en bevat een slagschaduw met een rode rand, waardoor de de snelheid en dynamiek van de spelers nog meer benadrukt wordt. Check hieronder de foto's van de nieuwe Paris Saint Germain 3e shirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts, uitshirts, trainingsshirts, presentatiepakken, N98 jackets en andere merchandising. Inclusief officiële bedrukking van sterspelers als Ibrahimovic, Maxwell, Cavani, Van der Wiel, David Luiz en Silva + 10% KORTING!

Paris -saint -germain -3e -shirt -2014-2015 (1)

Paris Saint Germain 3rd Shirt 2014-2015 (4)

Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe PSG voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Paris Saint Germain coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Paris Saint Germain is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com