Het nieuwe Olympique Marseille Europese uitshirt of 3e shirt voor het seizoen 2012/2013 is officieel bekend gemaakt door Marseille en Adidas. In dit voetbalshirt speelt Olympique Marseille de uitwedstrijden in Europa en de Franse Ligue 1. Het nieuwe shirt van Olympique Marseille is een reversible shirt en kan dus aan twee kanten gedragen worden. Kant A is het design van het voetbalshirt waarin Olympique Marseille de Europese uitwedstrijden speelt. Deze is volledig zwart met oranje details. Zo is de ronde kraag oranje, evenals de onderkant van de mouwen en de Adidas trademark strepen op de schouders.

Ook het logo van Adidas op de rechter borst en het logo van hoofdsponsor Intersport zijn oranje. De linker borst is voorzien van het logo van Olympique Marseille met daaronder de leus van de club: ''Droit Au But''. Boven het logo staat een kampioensster. De andere kant (Kant B) van het shit is volledig oranje. Dit is de kleur van één van de supportersgroepen van Olympique Marseille en representeert hun strijd tegen het racisme. Deze supportersgroep droegen hun bomber jacks omgekeerd (dus oranje) om hun afkeer tegen de skinheads (met zwarte bomber jacks) te laten blijken. De linkerborst van deze B-kant van het voetbalshirt is voorzien van het logo van Olympique Marseille en de rechterborst bevat het logo van teamkledingsponsor Adidas. De achterkant van kant B is voorzien van een speciale tekst en design waarin ook de afkeer tegen het rascisme wordt geuit. Het nieuwe Olympique Marseille 3e shirt of Europese uitshirt is overigens ontworpen door een Franse rapper: Pablo Reinoso.

Het Olympique Marseille 3e tenue 2012-2013 wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met oranje trademark strepen. Ook de kousen van dit tenue zijn zwart en bevatten oranje kenmerken. Check hieronder de foto's van het nieuwe Olympique Marseille 3e shirt 2012-2013. Deze kan je binnenkort kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts en trainingspakken van Olympique Marseille.

Koop het hier!

Olympique Marseille 3e Shirt 2012-2013

Olympique Marseille 3e Shirt 2012-2013 reversible