Ligue 1 Elysia wedstrijdbal 2020-2021

Uhlsport en de LFP (de organisator van de Franse competitie) hebben vandaag de officiële Ligue 1 en Ligue 2 wedstrijdbal voor het seizoen 2020-2021 gepresenteerd. Met deze zogenaamde Elysia voetbal spelen de clubs op het hoogste profniveau van Frankrijk gedurende 2020-2021. Sinds de zomer van 2017 is Uhlsport de official supplier van de wedstrijdballen voor het profniveau van Frankrijk. Uhlsport en de LFP hebben nog een contract tot de zomer van 2022.

De naam van de voetbal is een verwijzing naar de Griekse mythologie. Dit was namelijk het toneel van de helden en deugdzame mannen. De Elysia Ligue 1 voetbal 2020-2021 heeft ook dit seizoen weer de iconische zeshoekige (hexagon) 24 panels. De voetbal is komend seizoen overwegend geel met flitsende oranje en zwarte lijnen en stervormige objecten. Op de bal staan bovendien de logo's van Uhlsport, Uber Eats (vanaf dit seizoen de naamgever van Ligue 1) en de naam van de voetbal; Elysia. Deze officiële Ligue 1 voetbal is ook dit seizoen weer uitgerust met de zogenaamde thermobonding technologie, welke ervoor zorgt dat de buitenste laag van de bal water afstoot en er dus geen water opgenomen wordt. Verder heeft de voetbal 24 panels. Dit in combinatie met het gebruik van speciale materialen zorgt voor de perfecte ronding en vlucht van de bal. De combinatie van polyurethaan, de micro 3D structuur, de extra schuimlaag en de ''High Air Retention'' (waardoor de bal nooit zijn druk verliest), zorgen ervoor dat de voetbal aan alle voorwaarden van de FIFA voldoet.

De wedstrijdbal van Ligue 2 heeft een andere naam: Triomphéo, verwijzend naar het vieren van overwinningen. Deze voetbal is wit met lauwe golven, navy blauwe en oranje accenten en heeft verder dezelfde technische kenmerken als de Elysia Ligue 1 voetbal 2020-2021. De voetballen zijn vanaf deze zomer in verschillende versies beschikbaar, van een officiële wedstrijdbal tot replica ballen en mini voetballen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Ligue 1 voetbal 2020-2021.

Bestel de officiële Ligue 1 voetbal altijd in deze winkel!