Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door twee rivieren

Het nieuwe Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 is officieel gepresenteerd door adidas en de Franse club! In dit voetbalshirt speelt Olympique Lyonnais de Ligue 1 en Coupe de France thuiswedstrijden in het Parc Olympique Lyonnais tijdens het seizoen 2024-2025! Bovendien wordt het tenue door het vrouwenteam (Olympique Lyonnais Féminin) gedragen dit seizoen. Ook dit jaar is adidas de producent van de tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2010.

Geïnspireerd door de Rhône en de Saône

Het Olympique Lyon thuisshirt is geïnspireerd door de twee rivieren die de stad Lyon doorkruisen: de Rhône en de Saône. Net als de rivieren beginnen de blauwe en rode baan vanaf de oorsprong, in dit geval de v-hals. De Saône kleurt dan rood en de Rhône blauw. Middels een gradiënt effect vervagen deze banen ter hoogte van het midden. Dit symboliseert de samenvloeiing van de twee rivieren, maar ook de eenheid binnen de stad!

Het nieuwe thuistenue bevat nog meer details in de iconische clubkleuren. De rechterkant van de hals is namelijk rood en de linkerkant blauw. Zoals alle adidas voetbalshirts dit seizoen heeft het Olympique Lyon thuisshirt de kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit template komt met name tot uiting in de golven op de zijkanten. Op de rechterkant zijn de golven rood en op de linkerkant blauw. De adidas strepen op de schouders hebben wel één kleur. Deze zijn namelijk blauw. Dit is ook de kleur van de sponsorlogo's op het Olympique Lyon tenue. De rechterborst bevat het logo van adidas en op het midden van het tenue van de mannen staat het logo van sponsor Emirates Fly Better en op de tenues van de vrouwen prijkt het logo van Mastercard. De linkerborst is uitgerust met de badge van L'OL! De binnenkant van de hals bevat nog een speciaal detail. Hier bevindt zich een label met daarin een graphic van de twee rivieren. 

Het Olympique Lyonnais thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Het short bevat dit jaar geen adidas trademark strepen. In plaats daarvan lopen de golven van het voetbalshirt door over het short. De rechterkant is voorzien van een diagonale rode band en de andere kant van een diagonale blauwe baan. De sokken van het Olympique Lyon thuisshirt zijn wit en hebben ook de kenmerken van het TIRO24 template. Ter hoogte van de kuiten prijkt er op de linkersok een blauwe baan en op de rechtersok een rode baan.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • V-hals

Olympique Lyon voetbalshirt bestellen

Het adidas Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen is het shirt € 99,95 en voor kinderen € 74,95. Check ook de nieuwste trainingskleding en andere merchandising van L'OL in deze winkels!

Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door twee rivieren
Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door twee rivieren
Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door twee rivieren
Olympique Lyon thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door twee rivieren