Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024

Olympique Lyon en kledingsponsor adidas hebben vandaag het nieuwe Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024 met het motto ''Notre club, notre culture, notre héritage''. In dit tenue speelt Olympique Lyon de Ligue 1 en Coupe de France thuiswedstrijden in het Groupama Stadium tijdens het seizoen 2023-2024. Het nieuwe tenue wordt ook dit jaar weer gedragen door het vrouwenteam van Olympique Lyon. Waar het mannenteam afgelopen seizoen in de subtop eindigde, werd Olympique Lyonnais Féminin opnieuw kampioen. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Olympique Lyon voetbalshirts. Deze functie heeft het sportmerk sinds medio 2010. Check nu ook het uitshirt!

Geïnspireerd door de keuken en het talent van Lyon

Het nieuwe Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024 heeft een speciaal thema. Het voetbalshirt heeft namelijk niet alleen de traditionele kleuren, maar staat ook in het teken van de gastronomie in de stad Lyon. Lyon staat namelijk sinds jaar en dag bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk en heeft een rijke traditie op het gebied van eten en drinken. Met zijn overvloedige markten, beroemde restaurants en levendige culinaire scene, is Lyon een paradijs voor fijnproevers. De stad herbergt verschillende gerenommeerde restaurants, waaronder enkele met Michelin-sterren, waar getalenteerde chef-koks de grenzen van de culinaire creativiteit verleggen.

Het eerbetoon aan de gastronomie van de stad komt vooral terug in de kraag van het voetbalshirt. Dit betreft een overlappende v-hals in het blauw/wit/rood, geïnspireerd door de uitrusting van de koks in de Franse restaurants. Verder is het Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024 geheel wit en bevat het tenue op de linkerkant een verticale blauwe en rode baan. Deze banen doen denken aan het voetbalshirt van het seizoen 2003-2004. In de periode 2002-2008 werd Olympique Lyon maar liefst acht keer achter elkaar kampioen. Het voetbalshirt bevat bovendien gouden accenten. Deze gouden details verwijzen naar de constante zoektocht naar kwaliteit, zowel binnen de jeugdopleiding van de club als van de koks in de stad. Door deze elegante, gouden details staat het voetbalshirt ook in het teken van de talenten van morgen. De rechterborst bevat het adidas logo in het goud. Dit betreft het nieuwe adidas 3BAR logo, welke vanaf dit seizoen door adidas op alle tenues wordt gebruikt. Op de voetbalshirts van de mannen staat het logo van Emirates Fly Better in het goud en op de vrouwen voetbalshirts het logo van Mastercard. De linkerborst is uitgerust met het logo van Olympique Lyon en de adidas trademark strepen op de schouders zijn goud. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan weerszijden gouden adidas strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van adidas en de club. De onderkant van het voetbalbroekje bevat een dunne, rode en blauwe lijn. De kousen zijn wit en hierin komen ook de kleuren goud, blauw en rood terug.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Olympique Lyon voetbalshirt bestellen

Het nieuwe adidas Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.

  • Replica Volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 99,95
  • Replica Kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 34,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95
Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024
Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024
Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024
Olympique Lyon thuisshirt 2023-2024