Olympique Lyon 3e shirt 2023-2024 ode aan de stad

Het gaat momenteel niet voor de wind bij Olympique Lyon! De Franse voetbalclub bivakkeert momenteel in de onderste regionen van Ligue 1. Het zal niet het doel van de lancering van het Olympique Lyon 3e voetbalshirt 2023-2024 geweest zijn, maar de (nabije) toekomst geeft de club in ieder geval wat kleur. Voor het design van het voetbalshirt is de Franse straatkunstenaar Poter verantwoordelijk en ook dit voetbalshirt is, evenals de andere Olympique Lyon voetbalshirts 2023-2024, geproduceerd door Adidas. In het tenue spelen zowel de mannen als de vrouwen van Olympique Lyon een aantal van de resterende uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024.

Een ode aan de stad en kunst

Het adidas Olympique Lyon 3e voetbalshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan de stad Lyon en haar culturele rijkdom. De basiskleur van het voetbalshirt is blauw en verder wordt het tenue gekenmerkt door de verticale geometrische vormen in het rood, roze, geel en blauw. Deze geometrische vormen staan symbool voor de skyline van de stad Lyon en de hoektanden van de leeuw uit het stadswapen van de stad. Dit design is ontworpen door Simon Porter, een kunstenaar gespecialiseerd in straakunt en abstracte kunt. Porter maakt vaak gebruik van felle kleuren, geometrie en abstractie en dit komt allemaal terug in het design van het nieuwe tenue! De adidas trademark strepen op de schouders zijn geel en hetzelfde geldt voor de band op de zijkanten van het alternatieve uittenue. Deze band loopt door naar de achterkant van het tenue. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het adidas performance logo en de andere borst het clublogo. Het logo van Olympique Lyon betreft een monochroom logo. Dit logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: donkerblauw/wit. Op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van sponsor Emirates Fly Better (mannen) of Mastercard (vrouwen). De binnenkant van de hals is uitgerust met de handtekening van kunstenaar Simon Porter. Het tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe sokken met gele adidas strepen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Olympique Lyon 3e shirt bestellen

Het Olympique Lyon 3e shirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Check ook de andere Olympique Lyon voetbalshirt in deze winkels!

Olympique Lyon 3e shirt 2023-2024 ode aan de stad
Olympique Lyon 3e shirt 2023-2024 ode aan de stad
Olympique Lyon 3e shirt 2023-2024 ode aan de stad