29 maart 2018

Officiële bedrukking Portugal WK 2018-2019 voetbalshirts

Ook het Portugese elftal draagt dit jaar een geheel nieuwe bedrukking op de achterkant van de WK 2018 voetbalshirts! Deze bedrukking is namelijk direct na de lancering van de tenues voor 2018-2019 gelanceerd. We hebben het hier over de printing van de namen en nummers van de spelers op de achterkant van de shirts van het Portugese elftal. Tijdens het toernooi en de periode erna dragen de spelers van Portugal niet alleen een naam en nummer op de achterkant van het shirt. De FIFA en UEFA stellen het namelijk ook verplicht om een borstnummer op de voorkant van het tenue te dragen. Dit is uiteraard hetzelfde nummer als op de achterkant van het shirt prijkt. Elke twee jaar krijgen de voetbalshirts van het Portugese elftal een nieuw design. Voor de bedrukking is dit niet anders. Check hieronder alles over het design van de printing!

Stijl, font en inspiratie Portugal bedrukking 2018-2019

Het thuisshirt van Portugal voor het WK van 2018 is een ode aan het winnen van het EK in Frankrijk twee jaar geleden. Om deze reden bevat het shirt gouden accenten. Deze gouden details komen helemaal terug in de officiële bedrukking voor de nieuwe Portugal tenues. Het borstnummer, het rugnummer en de namen van de spelers hebben dezelfde tint goud als de swoosh van Nike op de rechter borst van het tenue. Onder het logo van Nike prijkt overigens het borstnummer. Vroeger stond dit nummer altijd op het midden van de borst. De reden dat deze verplaatst zijn naar de linker borst is dat hier het ademende vermogen van het shirt groter is. Het font van de namen en nummers is ook geheel vernieuwd en staat in het teken van de strakke Portugese architectuur. De rugnummers bevatten dan ook weinig fratsen. Wel bevat het shirt een dunne lijn door de nummers. Deze lijn heeft dezelfde tint rood als het thuisshirt van het Portugese elftal. De onderkant van het rugnummer is uitgerust met het embleem van de Portugese voetbalbond. De namen van de spelers bevatten niet de rode uitlijning en ook niet het logo van de FPF.

De bedrukking op het Portugal uitshirt heeft dezelfde stijl en look & feel als op het thuisshirt. Uiteraard heeft deze printing wel een andere kleur. Deze is namelijk bordeaux rood en dit is dezelfde tint als de swoosh van Nike op de rechter borst. Verder heeft de printing dezelfde kenmerken als de namen en nummers voor het thuisshirt. De nummers van het Portugal shirt zijn door Nike overigens uitgerust met zogenaamde ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is.

Check hieronder nog meer foto’s van de officiële bedrukking voor de Portugal WK 2018 tenues, waarin vanaf nu sterren als Ronaldo, Pepe, Moutinho, Quaresma, Nani en andere sterren schitteren.

Portugal shirt met naam en nummer bestellen.

Wil je een Portugal shirt met eigen naam en nummer bestellen? Dit kan direct in de onderstaande winkels. Je kan hier het shirt met een eigen naam en nummer bedrukken, maar ook met de printing van één van de spelers. De extra prijs hiervan is € 15,- tot € 20,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van de voetbalshirts. Voor kinderen is het shirt € 70,- en voor volwassenen € 85,-. Wil je andere producten van het elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het Portugal shirt met officiéle bedrukking altijd in deze NIKE winkel!

of deze SHOP