Noord-Macedonië voetbalshirts 2021-2022

JAKO en de voetbalbond van Macedonië hebben vandaag de nieuwe Noord Macedonië voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Macedonische voetbalelftal de EK 2021 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Macedonië maakt op het EK haar debuut neemt het in poule C op tegen het Nederlands Elftal, Oostenrijk en Oekraïne. JAKO is sinds 2014 de kledingsponsor van het nationale elftal en is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt, uitshirt en 3e shirt van Noord Macedonië. JAKO was overigens ook nooit eerder kledingsponsor van een land dat aan het EK deelnam. 

Update: Het is nog de vraag of Noord-Macedonië daadwerkelijk in deze tenues speelt tijdens het EK. De supporters van het land hebben de UEFA verzocht te spelen in het Noord Macedonië voetbalshirt 2017-2020. Men vindt de kleur van het nieuwe thuisshirt te donker.

Noord Macedonië thuisshirt 2021-2022

De laatste keer dat de voetbalbond en JAKO nieuwe tenues voor Macedonië presenteerde was in 2016 en dus is er nu ook best wat aandacht besteed aan het design van de nieuwe tenues. Het Noord Macedonië thuisshirt 2021-2022 is bordeaux rood en wordt gekenmerkt door de print van een lynx op de body van het tenue. Deze graphic is opgebouwd uit een design van ruiten en geometrische vormen en doet denken aan de print op het Nederlands Elftal thuisshirt 2020-2021. De print is geïnspireerd door de bijnaam van het nationale elftal: de lynxes (Risovi). Ook op de mouwen bevindt zich een print van geometrische vormen. Verder is het tenue uitgerust met een v-hals met aan de achterzijde een witte band. Ook de zijkanten van het thuisshirt zijn voorzien van een witte band. Op de rechterborst prijkt het JAKO logo en op de schouders de trademark tekens van het merk. De linkerborst is uitgerust met de badge van de voetbalbond, de FFM (Fudbalska Federacija na Makedonija). Op de achterzijde van de tenues prijkt de naam van het land. Het Noord-Macedonië thuistenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje en kousen in dezelfde kleur.

Noord-Macedonië uitshirt 2021-2022

Het Noord-Macedonië uitshirt 2021-2022 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar dan een andere kleurencombinatie. Dit voetbalshirt is wit en bevat in het zilver/grijs de print van de lynx. Verder is het uittenue uitgerust met gele details, welke terugkomen in de band aan de zijkanten, de bies aan de onderkant van de mouwen en de band aan de achterzijde van de v-hals. Ook de uitingen van JAKO op het uittenue zijn geel. Alle logo’s staan op dezelfde plek als op het thuistenue en dit tenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele kousen. Noord Macedonië heeft daarnaast een 3e shirt. Dit 3e shirt heeft ook hetzelfde design als het thuisshirt en uitshirt. Dit voetbalshirt is geheel zwart en bevat oranje details. De band aan de zijkanten is oranje en hetzelfde geldt voor de logo’s van JAKO en de band aan de achterkant van de v-hals. Het derde tenues wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een oranje band. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Noord-Macedonië voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Pandev, Alioski, Elmas, Bardhi, Nestorovski, Ristovski en andere spelers.

Noord Macedonië voetbalshirts bestellen

De nieuwe JAKO Noord Macedonië voetbalshirts 2021-2022 kun je vanaf nu voor kinderen en volwassenen bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 79,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 74,95. In deze winkels kun je de Macedonië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Bestel je Macedonië voetbalshirt direct in deze webshop

of deze Noord Macedonië fanshop! 

Noord Macedonië thuisshirt 2021-2022

Noord-Macedonië uitshirt 2021-2022

Noord-Macedonië 3e shirt 2021-2022