13 oktober 2016

Nike nieuwe kledingsponsor van Chelsea vanaf 2017-2018

De kogel is door de kerk. Nike wordt vanaf het seizoen 2017-2018 de nieuwe kledingsponsor van Chelsea. Begin mei maakten Chelsea en Adidas bekend dat het contract na dit seizoen ontbonden zal worden, ondanks dat de verbintenis tussen beide partijen nog tot 2022 doorliep. Vanaf mei kwamen dan ook verschillende geruchten op gang welk sportmerk Adidas op zou gaan volgen als nieuwe kledingsponsor van de Engelse club. In het verleden werd deze rol verzorgd door Umbro (1975-1981 & 1987-2006). Le Coq Sportif (1981-1986), The Chelsea Collection (1986-1987) en Adidas (2006-2017). Chelsea en Nike kwamen vandaag met het nieuws naar buiten dat het Amerikaanse sportmerk voor een lange termijn zich aan de club heeft verbonden.

Wat de lange termijn is, maakten Nike en Chelsea niet bekend, maar volgens de geruchten hebben beide partijen een contract getekend tot maar liefst 2032. Ook over andere details met betrekking tot het contract maakten beide organisaties niks bekend. Volgens verschillende bronnen sponsort het Amerikaanse sportmerk Nike voor maar liefst 60 miljoen pond per jaar zou gaan sponsoren. Andere details met betrekking tot het contract zijn nog niet bekend gemaakt. Wanneer het bedrag klopt, zou dit een verdubbeling zijn van het bedrag dat Adidas jaarlijks sponsort aan ''The Blues''. Dit is bovendien twee keer het bedrag dat Arsenal krijgt van kledingsponsor PUMA en meer dan drie keer zoveel als Nike sponsort aan Manchester City. Manchester United is in Engeland koploper als het gaat om sponsoring van haar kledingsponsor. De club strijkt maar liefst 75 miljoen per jaar van kledingsponsor Adidas op. 

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Chelsea directeur Marina Granovskaia reageert: ''Dit is een ongelooflijk belangrijke deal voor de club. Net als Chelsea, staat Nike wereldwijd bekend om hun grootsheid en innovatie. We kijken er naar uit om te gaan samenwerken en zijn er zeker van dat dit een succesvol partnership gaat worden. We geloven dat Nike ons ondersteunt in onze groei in nieuwe markten en ons bovendien helpt onze status als een elite club te behouden.'' Trevor Edwards van Nike is ook enthousiast: ''Chelsea is een world class voetbal club met een rijke traditie en gepassioneerde fans over de hele wereld. Dit partnership met Chelsea versterkt onze leiderschapspositie in het voetbal. We zijn verheugd de club op een hoger niveau te brengen en de spelers en supporters van de club te verrassen met innovatieve producten van Nike.''

Wij zijn vooral benieuwd hoe de Nike voetbalshirts van Chelsea er uit gaan zien. Hiervoor moeten we echter tot juli/augustus 2017 wachten. Dan worden de nieuwe shirts van de club traditioneel bekend gemaakt.  Check hier overigens het voorlopig laatste Chelsea voetbalshirt van Adidas voor 2016-2017.   Of check hier meer over de breuk tussen Chelsea en Adidas. 


Chelsea -nike