20 maart 2018

Nike lanceert twee nieuwe Portugal anthem trainingsjacks voor WK 2018

De eerste indruk is alles! De spelers van het Portugese voetbalelftal moeten direct imponeren wanneer zij het veld betreden voorafgaande aan de wedstrijden op het WK van 2018. Dat moet zeker lukken met de nieuwe anthem trainingsjacks die vandaag door Nike werden gelanceerd. Het anthem jack is het trainingsjack dat door het Portugese elftal wordt gedragen bij de betreding van het veld en tijdens het afspelen van het Portugese volkslied (A Portuguesa) voor de wedstrijden in de periode 2018-2019. Nike en de Portugese bond lanceerden vandaag een tweetal nieuwe jacks. Het ene jack wordt vooral gedragen in de voorbereiding op de thuiswedstrijden en het andere jack in de voorbereiding op de uitwedstrijden.

Rood & wit Portugal trainingsjack 2018-2019

We bespreken het design van het nieuwe Portugal trainingsjack aan de hand van het jack dat gedragen wordt in de aanloop naar de thuiswedstrijden. Dit jack is geheel in stijl van het nieuwe thuisshirt van Portugal. Het jack is namelijk bordeaux rood en wordt verder gekenmerkt door de opvallende taping over de mouwen van het trainingsjack. Deze strip bestaat uit horizontale strepen, welke snel in elkaar overlopen. Dit design is onderdeel van het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. Dit design komt namelijk terug in alle trainingskleding van het Amerikaanse sportmerk voor 2018-2019. De trainingsjack zijn dit jaar uitgerust met een baseball collar. Dit in tegenstelling tot de voorloper van de anthem trainingsjacks, de N98 jacks. De N98 jacks werden namelijk altijd gekenmerkt door de hoge hals. De swoosh van Nike op de rechter borst is goud. Deze gouden kleur is een verwijzing naar het winnen van het EK van 2016 in Frankrijk.De andere borst is uitgerust met een vintage embleem van de Portugese voetbalbond, de de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Een ander kenmerk van de mouwen is dat deze strak om de armen vallen en goed meebewegen met de bewegingen van het lichaam. Naast dit bordeaux rode trainignsjack hebben Nike en de Portugese bond ook een wit jack uitgebracht. Het witte jack wordt vooral gedragen tijdens de voorbereiding op de uitwedstrijden. Het witte jack bevat een groene taping over de schouders en mouwen en bevat verder dezelfde kenmerken als het rode jack.

Beide anthem jacks kunnen perfect gecombineerd worden met de nieuwe trainingsbroek van het Portugese elftal. Deze broek is geheel zwart en bevat aan de zijkanten een rode strip. Andere kenmerken van de broek zijn de enkelritsen aan de onderkant, de zakken aan de zijkanten, de tailleband aan de bovenkant en de strakke fit rondom de enkels en kuiten. Tijdens het betreden van het veld worden de jacks uiteraard gecombineerd met de nieuwe voetbalbroekjes van het Portugese elftal. Alle nieuwe trainingskleding van Portugal is uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike! Check ook snel het opvallende warming-up shirt van het Portugese elftal, dat deel uitmaakt van de nieuwe WK collectie!

Portugal anthem jack 2018-2019 bestellen

Het nieuwe anthem jack van Portugal voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen. De prijs van het jack is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 65,-. De bijbehorende trainingsbroek is voor volwassenen € 65,- en voor kinderen € 55,-. Wil je andere Portugal producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten van het nationale elftal hiernaast of hieronder!

Bestel het Portugal anthem jack voor het WK van 2018 in deze winkel!

of deze SHOP