27 december 2015

Nieuwe Manchester City logo officieel gepresenteerd

Het nieuwe logo van Manchester City is vandaag officieel gelanceerd voorafgaande aan de wedstrijd tegen Sunderland, welke met 4-2 gewonnen werd. Dit logo zal op alle nieuwe voetbalshirts en trainingskleding van Manchester City verschijnen vanaf het seizoen 2016-2017. Eerder deze week was een deel van de campagne rondom het nieuwe logo van Manchester City al zichtbaar in de stad. Onder de slogan ''A single red'' rose was deze week al zichtbaar dat het nieuwe logo in ieder geval weer cirkelvormig zou zijn. Dan het design van het nieuwe embleem van de club.

Het logo is rond en bevat twee navy blauwe banen aan de buitenkant. Deze twee navy blauwe banen worden gescheiden door een licht blauwe streep cirkel, welke de belangrijkste clubkleur is. Vervolgens bevindt zich in de binnenkant een brede witte band, waarin de naam van de club in het navy blauw staat en het oprichtingsjaar (1884) in het licht blauw Vervolgens staat er weer een navy blauwe band met daarin een speciaal wapen, in het goud en met diagonale licht blauwe strepen. Het schip in het logo is goud. Dit schip staat symbool voor het kanaal dat door de stad Manchester loopt. De drie licht blauwe banen daaronder symboliseren de drie rivieren die door de stad lopen, de Irwell, de Irk en de Medlock. Op deze plaats bevindt zich ook de rode roos van Lancashire. Dit is het gebied waarin de stad Manchester ligt. Het nieuwe logo heeft met dit design veel weg van het logo dat de club had van 1972 tot 1997. Vervolgens werd het logo geïntroduceerd, waar vandaag afscheid van is genomen.

In Manchester zijn ze in ieder geval blij met het nieuwe logo van de club. Gary James, historicus zegt hierover: ''Deze club weet hoe belangrijk de historie voor de fans is. Om deze reden zijn de fans gevraagd mee te denken met het nieuwe logo. Dit betrof alleen fans die zich ook echt bewust zijn van de oude logo's en symbolen van de club. Voor mij was het dan ook een privilege hierin mee te denken. Het nieuwe logo kan gezien worden als een moderne versie van de oudere logo's van de club. Het is een badge die authentiek is voor de club en de stad, maar ook vooruitstreven is. Persoonlijk ben ik blij dat voor het eerst in de geschiedenis het oprichtsjaar van de club in het embleem staat. Het is een perfect statement voor hoe lang de club als bestaat en hoe ver de club al gekomen is.'' Joe Hart, keeper van City, reageert ook blij: ''Ik kijk er erg naar uit het nieuwe logo op de borst van de nieuwe voetbalshirts te dragen. Dit is iets waarvan ik houd bij deze club. Er gebeuren hier altijd nieuwe dingen en dat is altijd positief. Hetzelfde geldt voor ons nieuwe logo. Die is fantastisch.'' Ook de voorzitter van Manchester City is positief: ''Wat is persoonlijk mooi vind, is dat de woorden Manchester en City perfect opvallen in de nieuwe badge. Bovendien bevat het logo drie belangrijke symbolen van de stad met het schip, de rivieren en de roos. Hiermee is er geen twijfel dat de club een grote band heeft met de stad.''

Het nieuwe logo van Manchester City is bovendien geheel in stijl van de andere clubs die tot de Manchester City familie horen, zoals die van New York City FC en Melbourne City FC. Check hieronder alle foto's van de logo's. Vanaf juni 2016 kan je de nieuwe voetbalshirts van Manchester City voor 2016-2017 kopen met het nieuwste logo. Andere City producten kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwste Manchester City shirt in deze City shop! 

of hier! 
Manchester -city -logo

Oude -manchester -city -logos