4 mei 2018

Nieuw trainingsshirt en warming-up shirt voor Borussia Dortmund in 2018-2019

Het nieuwe trainingsshirt van Borussia Dortmund voor 2018-2019 is vandaag bekend gemaakt door de Duitse club en kledingsponsor Puma. Zoals ieder jaar lanceren het merk en de Duitse Bundesliga club een shirt voor de spelers en een shirt voor de staf. Ook dit jaar is dit weer het geval. De nieuwe trainingslijn wordt door Borussia gedragen tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League wedstrijden in het seizoen 2018-2019. Check hieronder alle details van het nieuwe shirt!

Borussia Dortmund trainingsshirt 2018-2019

Dit jaar is alleen het template van het shirt veranderd. Zoals ieder jaar dragen de spelers van de achtvoudig kampioen van Duitsland een geel trainingsshirt en de staf draagt een zwart trainingsshirt. Beide shirts bevatten dit jaar weinig opvallende accenten. Het gele trainingsshirt van Borussia Dortmund is dit jaar ook weer uitgerust met een ronde hals. De brede strip over de schouders en mouwen is dit jaar ingeruild voor twee dunnere, zwarte strepen. Deze strepen hebben een schaduw effect. Op het trainingsshirt van de staf van de club zijn deze strepen overigens wit. Verder heeft het shirt een redelijk simpel design. Op de achterkant van beide shirts bevindt zich nog een kleine taping ter hoogte van de nek. Het logo van kledingsponsor Puma prijkt zowel op de rechter borst als op de achterkant van het shirt. Dit jaar staat het logo van de kledingsponsor, die sinds 2012 aan de club verbonden is, niet op de mouwen. Ook shirtsponsor Evonik staat zowel op de voorkant als op de achterkant van het shirt. Het logo van de hoofdsponsor staat op de voorkant namelijk op de rechter borst, onder het logo van de club. Boven het logo van Borussia Dortmund staan twee sterren. Deze verwijzen naar de gewonnen kampioenschappen van de club (8). Het laatste kampioenschap dateert van 2012. Het zwarte trainingsshirt heeft dezelfde details!

Tijdens de warming-up draagt Borussia Dortmund een ander shirt. Ook dit shirt werd vandaag gelanceerd. Het Borussia Dortmund warming-up shirt heeft een wat rijker design. Dit shirt is overwegend grijs (door Puma ''Asphalt'' genoemd) en bevat een all-over print met kleine, gradient puntjes over het gehele shirt. Ook dit shirt is uitgerust met een crew neck en op de mouwen bevindt zich een brede taping. Deze taping is zwart. Een ander kenmerk van het warming-up shirt is de witte band aan de onderkant. Opvallend is dat op het warming-up shirt niet het logo van hoofdsponsor Evonik staat. Dit logo staat ook niet op de achterkant van het shirt. Op de achterkant van het nieuwe warming-up shirt van Borussia Dortmund voor 2018-2019 staan überhaupt geen logo's.

Beide trainingsshirts kunnen worden gecompleteerd met het trainingsbroekje van Dortmund. Dit broekje is geheel zwart en bevat ook de logo's van de club en Puma! Uiteraard zijn ook de nieuwe trainingstenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, zodat de spelers optimaal kunnen presteren! Check hieronder de foto's van de nieuwe trainingskleding! Check ook het nieuwe trainingspak en voetbalshirt voor 2018-2019.

Borussia Dortmund trainingsshirt bestellen

Het nieuwe Borussia Dortmund trainingsshirt voor 2018-2019 is zowel voor kinderen als voor volwassenen beschikbaar. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 44,95 en voor kinderen € 39,95. Het warming-up shirt of pre match top is alleen voor volwassenen beschikbaar. Dit shirt heeft een prijs van € 54,95 en is alleen beschikbaar voor volwassenen, in de maten S, M, L, XL en XXL. Wil je andere producten van Dortmund bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.

Bestel je nieuwste Borussia Dortmund trainingsshirt altijd in deze SHOP!

of deze winkel!