Newcastle United thuisshirt 2019-2020

Puma heeft vandaag het nieuwe thuisshirt van Newcastle United officieel bekend gemaakt. De club eindigde vorig seizoen op een dertiende plek, dus speelt in dit nieuwe voetbalshirt ook komend seizoen de thuiswedstrijden in de Premier League. The Magpies dragen dit voetbalshirt ook tijdens de FA Cup en League Cup thuiswedstrijden op St. James Park. Puma is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue van de Engelse club. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds het seizoen 2010-2011 de voetbalshirts van Newcastle. Aan het einde van dit seizoen loopt dat contract af.

Newcastle United thuis shirt en tenue 2019-2020:  een ode aan het voetbalshirt van 1969

Het nieuwe Newcastle United thuisshirt voor 2019-2020 is een ode aan het voetbalshirt van vijftig jaar geleden. In 1969 won Newcastle United de Jaarbeursstedenbeker. De Jaarbeursstedenbeker was de voorloper van de UEFA Cup. Het toernooi werd in 1971-1972 opgeheven, nadat de Europese voetbalbond besloot het toernooi in eigen beheer te organiseren. In de finale van het toernooi van 1969 versloeg Newcastle United de Hongaarse club Ujpesti Dozsa over twee wedstrijden met 6-2. In eigen huis won Newcastle United met 3-0 door doelpunten van Moncur (twee keer) en Scott. In de uitwedstrijd, die met 2-3 gewonnen werd, waren Arentoft, Foggon en opnieuw Moncur de doelpuntenmakers.

Het nieuwe voetbalshirt lijkt dan ook erg op het tenue van het seizoen 1968-1969. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de twee, brede verticale witte banen met daartussen een brede, zwarte band over de body van het voetbalshirt. De mouwen van het nieuwe tenue van de club van manager Rafael Benitez zijn geheel zwart. De logo's van Puma en de club prijken op het midden van de borst en daaronder staat het logo van hoofdsponsor FUN88. Het logo van Puma komt ook weer terug op beide mouwen. Verder bevat het nieuwe Newcastle United voetbalshirt voor 2019-2020 een ronde hals. Deze bevat twee zwarte lijnen en een witte. De achterkant van het tenue bevat in de nek de initialen van de club: NUFC. Evenals in 1969 wordt het nieuwe thuistenue compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met een witte band. De nieuwe Newcastle United voetbalshirts zijn ook dit jaar weer door Puma uitgerust met de Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Newcastle United voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Almiron, Longstaff, Yedlin, Perez, Muto, Schar, Shelvey en andere sterren.

Newcastle United voetbalshirt kopen

Het nieuwe Newcastle United voetbalshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 84,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In deze winkels kun je het nieuwe tenue van The Magpies ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel het voetbalshirt in deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of in deze winkel