Newcastle United thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door shirt 2002-2003

Newcastle United en adidas hebben het Newcastle United thuisshirt 2024-2025 gepresenteerd met het motto ‘’It’s black and white’’. Daar is niks aan gelogen! ‘’The Magpies’’ zijn na 14 jaar weer terug bij adidas, dat ook in de periode 1995-2010 de kledingsponsor van de Premier League club was. Het Duitse sportmerk heeft het stokje overgenomen van Castore. Het Britse sportmerk verzorgde de afgelopen drie seizoenen de tenues van Newcastle United. In het nieuwe tenue speelt het team van manager Eddie Howe de Premier League, FA Cup en League Cup wedstrijden in het St. James Park gedurende het seizoen 2024-2025.

Traditionele banen en oud logo!

Adidas kon dus uit een archief van vijftien seizoenen inspiratie putten voor het design van het nieuwe thuisshirt en dat heeft het merk ook gedaan. Aan het voetbalshirt van 2002-2003 heeft adidas een moderne twist gegeven. Dit betreft het seizoen waarin de club Champions League speelde en in de Premier League uiteindelijk als derde eindigde. Bij Newcastle United stonden speelden destijds sterren als Alan Shearer, Gary Speed, Craig Bellamy, Kieron Dyer en Shay Given. De manager van dit team was Sir Bobby Robson.

Het Newcastle United voetbalshirt heeft het traditionele design van verticale zwarte en witte banen. De zijkanten bevatten een wit vlak met een zwarte golf, die kenmerkend is voor het adidas TIRO24 template. Alle adidas voetbalshirts bevatten dit seizoen deze golf aan de zijkanten en ter hoogte van de oksels. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een zwarte v-hals met aan de achterkant een witte band. Alle logo’s staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het adidas logo, de linkerborst het clublogo en op het midden van het shirt staat sponsor SELA. Subsponsor Noon versiert de linkermouw van het tenue. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt het oude clublogo. Het Newcastle United thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met een zwarte golf aan de zijkanten. De sokken zijn zwart met aan de bovenkant een witte band en op de achterkant een diagonaal vlak. De wedstrijdsokken bevatten bovendien de initialen van de club (NUFC) en het adidas logo.

Nick Craggs, Global Football General Manager bij adidas, reageert enthousiast op het design van de tenues: ‘’De samenwerking tussen adidas en Newcastle United is iconisch. We zijn dan ook verheugd om het thuistenue voor komend seizoen te onthullen. Tijdens onze eerdere samenwerking waren er zoveel onvergetelijke momenten. We kijken er naar uit deze weer op en buiten het veld te creëren. Dit seizoen brengen we de spelers en fans weer dichter bij elkaar.’’

Newcastle United voetbalshirt bestellen

Het adidas Newcastle United thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het stadium shirt € 100,- en de authentic versie € 150,-. Voor kinderen is het Newcastle United voetbalshirt € 75,-. Check ook de nieuwste trainingskleding en andere merchandising!

Newcastle United thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door shirt 2002-2003
Newcastle United thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door shirt 2002-2003
Newcastle United thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door shirt 2002-2003
Newcastle United thuisshirt 2024-2025 geïnspireerd door shirt 2002-2003