16 maart 2017

Napoli Umbro concept voetbalshirts Rupertgraphic

In Italië zijn er volop geruchten dat Umbro vanaf 2017-2018 de nieuwe kledingsponsor wordt van SSC Napoli en de club uit Napels afscheid gaat nemen van de huidige kledingsponsor Kappa. Het Italiaanse sportmerk was sinds het seizoen 2015-2016 kledingsponsor. Wanneer Umbro ook daadwerkelijk de nieuwe kledingsponsor wordt van de Serie A club, is dit niet de eerste keer dat de club en het Engelse voetbalmerk een verbintenis met elkaar aangaan. Eerder was Umbro al in de periode 1991-1994 kledingsponsor van de Italiaanse club. De Italiaanse designer Rupergraphic is alvast op de feiten vooruit gelopen en heeft drie Napoli concept voetbalshirts ontworpen. Deze bespreken we kort hieronder. We willen wel benadrukken dat dit hoe dan ook niet de voetbalshirts voor 2017-2018 worden.

Het Napoli thuisshirt van Rupertgraphic is gebaseerd op het template van het Everton shirt van dit seizoen. Ook van Everton is Umbro namelijk kledingsponsor. Dit shirt is geheel licht blauw en bevat een speciale all-over print van ruiten over het gehele shirt. Hiermee lijkt het concept shirt ook deels geïnspireerd te zijn door de Napoli shirts uit de jaren '90. Verder bevat het concept thuisshirt een crew neck in het wit en een witte bies. De dubbele diamant van Umbro staat traditiegetrouw op de rechter borst en de mouwen bevat de naam van het merk. LETE en Garofalo zullen komend seizoen nog hoofd- en shirtsponsor van de club zijn en zullen op het midden van het shirt staat. De badge van de club staat op de linker borst.

Het design van het concept uitshirt van Rupertgraphic is in lijn met het design van het thuisshirt. De kleur van dit shirt is overwegend bordeaux rood en bevat ook een all-over print van ruiten. Ook het concept 3e shirt bevat een all-over print. Dit is een andere print dan waarvoor de Italiaanse designer op de andere shirts heeft gekozen. Dit concept shirt bevat namelijk een camo print, waarmee de club bekend is. Tijdens het seizoen 2013-2014 had SSC Napoli namelijk een uitshirt met een all-over camouflage print. Destijds was Macron nog kledingsponsor van de club.

Check vooral de foto's van deze te gekke Umbro Napoli concept shirts van Rupertgraphic. Wat ons betreft mogen dit zeker de shirts voor 2017-2018 worden. Eerst maar even afwachten of Umbro ook echt de nieuwe kledingsponsor wordt van '' I Partenopei. '' Wat vinden jullie? Zijn Umbro en Napoli de perfecte match?

Wil je nog een Napoli (fan) shirt kopen? Check ze in deze online winkel of deze SHOP!

Bron: Il Napolista