2 december 2020

Napoli 4de voetbalshirt 2020-2021 eerbetoon aan Maradona

Napoli en Kappa hebben afgelopen weekend een speciaal voetbalshirt gelanceerd als ode aan Diego Maradona. De Argentijn overleed afgelopen week op 60 jarige leeftijd. Het voetbalshirt werd door SSC Napoli direct gedragen in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen AS Roma en dient bovendien als 4e voetbalshirt voor 2020-2021. Maradona speelde in periode 1984-1991 188 wedstrijden voor Napoli, waarin hij maar liefst 81 doelpunten maakte. Met Napoli werd ''Pluisje'' twee keer Serie A kampioen (1987 en 1989), won hij één keer de Coppa Italia (1987) en de UEFA Cup in 1989.

Napoli 4e shirt en tenue 2020-21 | Een eerbetoon aan Argentinië en Maradona

Het Napoli X Maradona voetbalshirt 2020-2021 is geïnspireerd door het Argentinië voetbalshirt. De body van het tenue bevat twee verticale lichtblauwe banen en drie witte banen. De mouwen zijn wit met over de schouders een lichtblauwe taping waarin het Kappa logo is verwerkt. Het logo van het Italiaanse sportmerk prijkt bovendien op de rechterborst. De andere borst bevat de officiële badge van de club en op het midden van de borst prijkt de Coppa Italia badge. Deze badge draagt de club van trainer Gennaro Gattuso dit jaar, omdat het vorig seizoen de Italiaanse beker heeft gewonnen. Daarnaast is het tenue uitgerust met een ronde hals. De mouwen worden afgesloten door een brede, lichtblauwe band. De logo's van de sponsoren op het tenue zijn rood en navy blauw. Op de voorzijde van het tenue staat LETE en MSC en de achterzijde van het voetbalshirt is uitgerust met het logo van Kimbo. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staan de initialen van de club: SSCN. Het Napoli 4e voetbalshirt 2020-2021 wordt, evenals de Argentinië tenues, compleet gemaakt door en zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten het Kappa omni logo en op de achterzijde van de linker broekspijp het logo van het sportmerk. De broekjes bevatten bovendien de Napoli badge. De kousen van het tenue zijn lichtblauw met aan de bovenkant een witte band.

In een statement heeft het bestuur van SSC Napoli laten weten dat de lancering van dit voetbalshirt al op de planning stond voordat Maradona overleed. Het tenue zou alleen later deze maand pas gepresenteerd worden. Door het overlijden van de Argentijnse wereldster is het tenue afgelopen weekend gepresenteerd als eerbetoon aan ''El Diez.''

Napoli 4de voetbalshirt bestellen

Dit nieuwe Napoli 4de voetbalshirt 2020-2021 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Argentijnse. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 99,95 en uiteraard kun je het tenue laten bedrukken met de naam en het nummer van Maradona (10). Dit tenue wordt wel pas vanaf februari 2021 geleverd. Ben je op zoek naar andere Maradona t-shirts of retro voetbalshirts? Check dan de onderstaande shops!

Bestel je Maradona voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel! 

Napoli 4de voetbalshirt ode aan Maradona