24 oktober 2017

Molten nieuwe producent officiële Europa League voetbal vanaf 2018-2019

Opvallend nieuws in ''voetballand.'' Adidas en de UEFA nemen afscheid van elkaar als het gaat om de productie van de officiële Europa League voetbal. Tijdens de Europa League wedstrijden spelen de teams met een speciale Europa voetbal, waarvan adidas official supplier is. Vanaf het seizoen 2018-2019 gaat dit veranderen en wordt het Japanse sportmerk Molten de official supplier van de Europa League voetbal. De UEFA en de Japanse producent tekenden een contract voor de duur van drie jaar, waardoor het merk in ieder geval tot de Europa League finale van 2021 verantwoordelijk is voor het design en de productie van de Europa League voetbal.

De UEFA maakte bekend dat de Europa League de hoogste prioriteit heeft voor de voetbaltak van Molten. Molten verzorgde nooit eerder een officiële voetbal in Europa. Dit biedt het merk de ultieme gelegenheid om de kwaliteit en het hoge prestatieniveau van haar voetballen te tonen in Europa volgens de UEFA. Uiteraard hebben we nog een reactie van beide partijen. Guy Laurent Epstein, marketing directeur van UEFA Events geeft in een reactie het volgende aan: ''We zijn erg verheugd met Molten als nieuwe supplier van de Europa League voetbal. Met Molten introduceren we één van 's werelds beste producenten van voetballen. Het professionalisme van Molten is voortreffelijk. We zijn erg benieuwd hoe dit partnership zal leiden tot meer passie en energie in de Europa League.''  Kiyo Tamiaki, CEO van Molten, is natuurlijk ook blij: ''Het partnership met de UEFA en het produceren van de officiële Europa League voetbal vanaf de zomer van 2018 is een grote eer voor ons. Molten staat voor technologische innovatie en gemotiveerd om het succes van de UEFA Europa League verder te doen groeien door een bal van hoge kwaliteit te ontwikkelen en te leveren. Daarnaast zullen we andere UEFA Europa League gerelateerde items lanceren.''

Tot zover dit opvallende nieuws. Molten verzorgt vanaf de zomer van 2018 dus alleen de bal van de Europa League. Tijdens de Champions League wedstrijden spelen de teams de komende seizoenen nog ''gewoon'' met een bal van adidas. Ook tijdens het WK van 2018 wordt er gespeeld met een bal van het Duitse sportmerk.

Wil je de (voorlopig laatste) adidas Europa League voetbal nog kopen? Dit kan zowel in de officiële versie in deze shop en deze winkel! Directe levering gegarandeerd!