Manchester United uitshirt 2022-2023

Op het trainingskamp in Melbourne hebben Manchester United en kledingsponsor adidas het nieuwe Manchester United uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. Het tenue werd op een speciaal evenement onthuld. Het evenement werd gepresenteerd door Manchester United legendes Andy Cole en Bryan Robson. Duizenden fans kwamen op het evenement af om de eerste glimp van het Manchester United uittenue te zien en de spelers van Manchester United te verwelkomen. Het is namelijk voor het eerst sinds 1999 dat United een trainingskamp in Australië belegt. Het uittenue wordt door het team van manager Erik ten Hag gedragen tijdens de Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League uitwedstrijden in 2022-2023. Eerder lanceerden adidas en de Engelse voetbalclub al het Manchester United thuisshirt 2022-2023

Manchester United uit shirt en tenue 2022-2023

Het Manchester United uitshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan alle legendarische witte uitshirts die ''The Mancunians'' in de rijke historie van de club gedragen hebben. Het Manchester United uitshirt heeft wel een vrij eenvoudig design. Het voetbalshirt is overwegend wit met accenten in de andere clubkleuren: rood en zwart. Adidas lanceerde eerder in het seizoen 2015-2016 een wit uitshirt met zwarte en rode details. Daarvoor droeg United een wit uitshirt tijdens het seizoen 2010-2011. Destijds was Nike nog de kledingsponsor van de club. Het meest opvallende aan het Manchester United uitshirt 2022-2023 zijn de overlappende V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Deze zijn zwart met een design van rode en witte diamanten. Dit design doet denken aan het Ajax uitshirt 2022-2023. In het materiaal van het tenue heeft adidas een zogenaamde helixpatroon (geometrische vormen) verwerkt. Dit patroon staat symbool voor het DNA van de club, waarbij drie waarden een belangrijke rol spelen: YOUTH - COURAGE - SUCCESS. Een ander opmerkelijk detail van het nieuwe Manchester United tenue is de badge op de linkerborst. Deze badge is namelijk verwerkt in een vijfhoek. Sinds de oprichting van Newton Heath FC (de voorganger van Manchester United) in 1878 bevat het logo van Manchester een schild in de vorm van een vijfhoek. Het adidas logo prijkt in het zwart op de rechterborst en op het midden van het tenue staat sponsor Teamviewer in het zwart. Het softwarebedrijf is sinds de zomer van 2021 de hoofdsponsor van Manchester United. De linkermouw is uitgerust met het logo van subsponsor DX Technology. Tijdens de Premier League wedstrijden draagt het team van Erik Ten Hag de officiële Premier League badge en de No Room for Racism badge op de andere mouw. De adidas strepen staan dit jaar op de schouders van het uittenue. Twee van de trademark strepen zijn zwart en de middelste baan is rood. Het Manchester United uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten de adidas trademark strepen in het rood/wit. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en adidas. De kousen zijn wit en bevatten op het mdiden een zwart vlak met daarin de duivel uit het clublogo. Dit gedeelte bevat ook een design van kleine rode en witte streepjes. De adidas strepen op de kousen zijn hetzelfde als op het voetbalshirt: rood/zwart.

De Manchester United voetbalshirts 2022-2023 zijn weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de adidas HEAT.RDY technologie en de replica voetbalshirts bevatten de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues vallen alleen meer getailleerd, zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien bevatten deze match tenues meer details en een ronding aan de onderkant.

Inigo Turner, Design Director bij adidas, geeft nog een reactie op het design van het nieuwe uitshirt: ''We hebben dit tenue met een frisse blik benaderd. Het doel was om een onbetwistbaar gevoel van collectieve overtuiging en een gemeenschappelijk doel uit te stralen. Waar de club ook komt, de filosofie van jeugd, moed en succes (het DNA van de club) moet zichtbaar zijn. Dit hebben we trots verweven in de stof van het tenue, zodat de spelers en fans het uitshirt met trots kunnen dragen.''

Manchester United uitshirt bestellen

Het adidas Manchester United uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en de authentic versie € 129,95. Voor kinderen is het uitshirt € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je het voetbalshirt van Manchester United ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Check ook de nieuwste Manchester United trainingskleding in deze winkels. Directe levering! 

Bestel je Manchester United uitshirt in de adidas SHOP

of deze winkel! 

of deze fanshop! 

Manchester United uitshirt 2022-2023

Manchester United uitshirt 2022-2023

Manchester United uitshirt 2022-2023

Manchester United uitshirt 2022-2023