16 mei 2022

Manchester United uitshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste afbeelding van het nieuwe adidas Manchester United uitshirt 2022-2023 is uitgelekt. Of dit ook echt het nieuwe uittenue van het team van manager Erik ten Hag wordt, is nog de vraag. Het tenue wordt pas in juli officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor adidas. In het nieuwe tenue speelt United de Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League uitwedstrijden in het seizoen 2022-2023. Adidas is ook komend seizoen de kledingsponsor van ''The Mancunians.'' Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds het seizoen 2015-2016 de tenues en trainingskleding van de Engelse club.

Manchester United uit shirt en tenue 2022-2023

Het Manchester United uitshirt 2022-2023 heeft een vrij eenvoudig design. Het voetbalshirt is overwegend wit met accenten in de andere clubkleuren: rood en zwart. Adidas lanceerde eerder in het seizoen 2015-2016 een wit uitshirt met zwarte en rode details. Daarvoor droeg United een wit uitshirt tijdens het seizoen 2010-2011. Destijds was Nike nog de kledingsponsor van de club. Het meest opvallende aan het Manchester United uitshirt 2022-2023 zijn de overlappende V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Deze zijn zwart met een design van rode en witte diamanten. Dit design doet denken aan het Ajax uitshirt 2022-2023. Ongetwijfeld heeft dit een symbolische betekenis, waarover we meer zullen ontdekken bij de officiële lancering van het tenue. Een ander opmerkelijk detail van het nieuwe Manchester United tenue is de badge op de linkerborst. Deze badge is namelijk verwerkt in een vijfhoek. Sinds de oprichting van Newton Heath FC (de voorganger van Manchester United) in 1878 bevat het logo van Manchester een schild in de vorm van een vijfhoek. Het adidas logo prijkt in het zwart op de rechterborst en op het midden van het tenue staat sponsor Teamviewer in het zwart. Het softwarebedrijf is sinds de zomer van 2021 de hoofdsponsor van Manchester United. De linkermouw is uitgerust met het logo van subsponsor Kohler. Tijdens de Premier League wedstrijden draagt het team van Erik Ten Hag de officiële Premier League badge en de No Room for Racism badge op de andere mouw. Het Manchester United uittenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De kousen zijn wit en bevatten aan de bovenkant ook drie adidas strepen. Twee van deze strepen zijn rood en de middelste zwart. De kousen bevatten ook een zwarte band met een design van rode en witte ruiten. In deze band zijn ook het logo van adidas en de duivel uit het clublogo verwerkt.

Hoe dan ook zijn de Manchester United voetbalshirts 2022-2023 weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de adidas HEAT.RDY technologie en de replica voetbalshirts bevatten de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues vallen alleen meer getailleerd, zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien bevatten deze match tenues meer details en een ronding aan de onderkant.

Check hieronder een afbeelding van het mogelijke Manchester United uitshirt, ontworpen door @ArtNova. Of dit ook echt het nieuwe tenue wordt, weten we pas in juli. Tot die periode draagt de club tijdens de uitwedstrijden het Manchester United uitshirt 2021-2022.

Manchester United uitshirt bestellen

Het adidas Manchester United uitshirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële lancering in juli bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en de authentic versie € 129,95. Voor kinderen is het uitshirt € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Manchester United voetbalshirt in de Manchester United fanshop (inclusief bedrukking)

of deze SHOP

Manchester United uitshirt 2022-2023