18 januari 2022

Manchester United thuisshirt 2022-2023 uitgelekt

Het eerste detail van het Manchester United thuisshirt 2022-2023 is bekend! Vandaag publiceerde footyheadlines namelijk een afbeelding van het kraag van het nieuwe tenue van ''The Mancunians''. Dit betreft het tenue waarin de club van trainer Ralf Rangnick de Premier League, League Cup en FA Cup wedstrijden speelt in 2022-2023. Ook volgend seizoen is adidas weer de kledingsponsor van de Engelse topclub. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds de zomer van 2015 en het contract loopt nog zeker door tot de zomer van 2025.

Manchester United voetbalshirt 2022-2023

Het adidas Manchester United thuisshirt 2022-2023 wordt natuurlijk weer overwegend rood en bevat komend seizoen een opvallende kraag. Het tenue heeft namelijk een witte polokraag, waarin een design van rood/zwarte driehoeken. Deze ''piramides'' bevatten namelijk rode en zwarte blokken. Het design lijkt geïnspireerd te zijn door het patroon op de adidas voetbalshirts van mid-jaren '90 en zal op het nieuwe Manchester United thuistenue 2022-2023 ongetwijfeld een speciale betekenis hebben. Het triangel patroon komt ook terug op de kousen. De kousen zijn komend seizoen overwegend zwart en bevatten op het midden een patroon van rood zwarte driehoeken met daartussen in het rood de duivel uit het clublogo. De band aan de bovenkant van de kousen is rood en is uitgerust met drie zwarte adidas strepen. Op de uitgelekte afbeelding van het adidas Manchester United thuisshirt 2022-2023 kunnen we ook zien dat de adidas strepen op de schouders van het voetbalshirt staan en zwart zijn. Dit zijn tot nu toe nog de enige details die bekend zijn. Toch kunnen we ook nog een aantal andere elementen met een baanzekerheid grenzend waarschijnlijkheid invullen.

Op de rechterborst van het tenue prijkt waarschijnlijk in het zwart het adidas performance logo. De andere borst bevat de badge van de club en op het midden van het tenue staat ook in 2022-2023 weer het logo van hoofdsponsor Teamviewer. Het softwarebedrijf is sinds de zomer van 2021 de hoofdsponsor van United en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2026. Het tenue wordt waarschijnlijk gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen. Dit broekje bevat ook weer de logo's van de club en adidas.

Het Manchester United tenue 2022-2023 is ook weer uitgerust met de bekende performance technologieën. De authentic voetbalshirts bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica voetbalshirts de AeroReady technologie, voor de optimale afvoer van vocht en ventilatie. De HEAT.RDY voetbalshirts worden ook komend jaar weer door de spelers gedragen. Deze vallen getailleerder, zijn wat lichter en bevatten extra ventilatiezones.

Of de details ook echt kloppen, is natuurlijk nog niet zeker. Dit tenue wordt namelijk pas medio mei/juni 2022 officieel gelanceerd door adidas en de club. Tot die periode dragen de spelers het Manchester United thuisshirt 2021-2022. 

Manchester United voetbalshirt bestellen

Het adidas Manchester United thuisshirt 2022-2023 kun je ook pas vanaf de officiële lancering van het tenue bestellen. De prijzen zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen is het tenue € 89,95 en voor kinderen € 69,95. Het authentic voetbalshirt is € 139,95. Check in de onderstaande winkels ook nog de huidige Manchester United voetbalshirts. Inclusief korting en de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Manchester United voetbalshirt in deze adidas SHOP

of deze winkel! 

of de Manchester United fanshop (inclusief bedrukking en badges )