Manchester City warming-up shirt 2023 eerbetoon aan Emmeline Pankhurst

Op Internationale vrouwendag (8 maart) hebben Manchester City en kledingsponsor Puma een speciale warming-up collectie gelanceerd. Deze collectie werd door de selectie van trainer Pep Guardiola vorige week al gedragen tijdens de voorbereiding op de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United en werd ook al door het vrouwenelftal van Manchester City FC gedragen tijdens de voorbereiding op de wedstrijd van afgelopen weekend. De nieuwe warming-up collectie wordt ook in het resterende gedeelte van dit seizoen nog gedragen door het mannen- en vrouwenelftal van City. De collectie bestaat uit een warming-up shirt en een pré match trainingsjack.

Het design van het Manchester City warming-up shirt 2023 is geïnspireerd door Emmeline Pankhurst, die één van de oprichters was van de Britse suffragettebeweging en wiens naam eeuwig verbonden is aan de strijd voor het vrouwenkiesrecht in Groot-Brittannië. Het warming-up shirt is wit en bevat een design van diagonale lichtgroene en roze/paarse blokken. Hiermee is het warming-up shirt geheel in stijl van de kleuren van de suffragettebeweging en wordt middels het trainingsshirt benadrukt dat voetbal niet alleen voor mannen en vrouwen is, maar voor iedereen. Op de website zegt men hierover: ''Paars is, zoals iedereen weet, een koninklijke kleur. Het staat voor het koninklijke bloed dat in de aderen van elke suffragette stroomt. Het staat voor het instinct van vrijheid en waardigheid. Wit staat voor zuiverheid in het privé en openbare leven. Groen is de kleur van hoop en het embleem voor de lente.'' Ook de binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar gelijkheid. Hier staat in het paars/groen de tekst: SAME CITY SAME PASSION. Het warming-up shirt heeft het gebruikelijke Puma template. Dit trainingsshirt is namelijk uitgerust met een overlappende V-hals. Op de rechterborst prijkt het Puma no1 logo in het zwart en de andere borst is uitgerust met het clublogo.

Het Manchester City trainingsjack 2023 heeft exact dezelfde all-over print. Dit jack is volledig wit en bevat ook een design van roze en groene blokken. Het jack heeft een doorlopende rits en bevat twee zakken aan de zijkanten. Het trainingsjack bevat verder dezelfde details als het warming-up shirt en wordt door het mannen-en vrouwenelftal van Manchester City gedragen tijdens de opkomst op het veld voorafgaande van een aantal van de resterende wedstrijden in het seizoen 2022-2023. De trainingskleding is ook uitgerust met de nieuwe performance technologieën van Puma, waaronder de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Het wit/roze/groene Manchester City warming-up shirt 2023 en het trainingsjack kun je vanaf nu voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) bestellen. Het warming-up shirt met lange mouwen is € 80, – en met korte mouwen € 60,- en het trainingsjack € 90,-. Directe levering!

Bestel deze collectie direct en exclusief in deze WINKEL 

Manchester City warming-up shirt 2023

Manchester City warming-up shirt 2023

Manchester City anthem trainingsjack 2023