26 juli 2016

Manchester City uitshirt 2016-2017

Het design van het nieuwe Manchester City uitshirt 2016-2017 is dit weekend officieel bekend gemaakt door de club en kledingsponsor Nike. In dit shirt speelt City de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League uitwedstrijden gedurende dit seizoen. Manchester City is afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Premier League geëindigd, waardoor het komend seizoen Europees voetbal speelt. Het nieuwe shirt van de club die onder leiding staat van Pep Guardiola heeft weer een speciaal design en is geïnspireerd door de historie van de club. We bespreken het design van het nieuwe shirt van ''The Citizens'' hieronder.

Manchester City uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Manchester City uitshirt voor 2016-2017 is geïnspireerd door bekende shirts van de club uit het verleden en een symbool van de stad Manchester: de ''worker bee.'' De bij staat synoniem voor de stad sinds de vroege jaren 1900, toen de stad tijdens de industriële revolutie snel groeide. Bovendien bevat het wapen van de stad Manchester sinds 1842 zeven bijen en bovendien komt de ''worker bee'' als symbool terug op verschillende gebouwen, bruggen, schepen en in de mozaiëkstenen van de vloer van de Town Hall. De kleuren van de ''worker bee'' komen vanaf dit seizoen ook terug in het nieuwe uitshirt van Manchester City. Het shirt en tenue zijn namelijk overwegend zwart en bevatten naast rode ook gele accenten. De romp van het shirt is geheel zwart, terwijl de mouwen bordeaux rood zijn. De crew neck van het shirt is aan de voorkant zwart en aan de achterkant bordeaux rood, terwijl op de achterkan ook een zwarte rand loopt. Verder zijn de zijkanten van het shirt uitgerust met een bordeaux rode strip. De fel gele kleur komt terug in de logo's van Nike, de club en hoofdsponsor Etihad Airways op het shirt. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het geel. Het Amerikaanse sportmerk verving Umbro in 2012 als kledingsponsor en zal dit zeker nog drie seizoenen blijven. De club uit Manchester en Nike zijn bovendien bezig het contract open te breken. De andere borst bevat het nieuwe Manchester City logo. Dit logo werd eind 2015 door de club gelanceerd en staat vanaf 2016-2017 voor het eerst op de voetbalshirts, tenues en trainingskleding van de club. Check hier meer over het nieuwe Manchester City logo. Op het midden van het nieuwe shirt prijkt hoofdsponsor Etihad Airways. De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is sinds 2011 sponsor van de club en zal dit in ieder geval tot 2021 blijven. Uiteraard is het nieuwe shirt van Manchester City uitgerust met een aantal speciale accenten. De achterkant van het shirt bevat op de kraag ook een deel van de naam van de club: CITY. Bovendien is de omslag van beide mouwen uitgerust met een speciaal detail. Hierin is namelijk de tekst: ''EST 1894'' verwerkt. Dit verwijst naar het oprichtingsjaar van de club en is bovendien een ode aan het nieuwe logo van de club.  Het nieuwe Manchester City uittenue wordt gecompleteerd door een zwart broekje. De bordeaux rode streep van het shirt loopt door tot over het short. Bovendien zijn de shorts uitgerust met de logo's van Nike en de club. Ook deze logo's zijn geel. De kousen zijn bovendien geel en bevatten naast de swoosh ook een deel van de naam van de club: CITY. 

Zoals alle tenues van Nike zijn de uitshirts van Manchester City uitgerust met de Nike Dri Fit technology. Deze technology zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic versie van het shirt is uitgerust met de Nike Aeroswift technlogy. Check meer over deze technologie aan de onderkant van het artikel. De authentic versie van het shirt, is de versie die de spelers ook daadwerkelijk dragen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Manchester City uittenue voor 2016-2017, waarin sterren als Aguero, Gündogan, Kevin De Bruyne, Touré, Sterling, Silva, Kompany, Nasri en nog meer sterren komend seizoen schitteren. Check bovendien het nieuwe Manchester City thuisshirt voor 2016-2017. 

Manchester City uitshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Manchester City uitshirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu in de onderstaande shops kopen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 70,- en voor volwassenen € 80/85,-. De authentic versie van het shirt is duurder en heeft een prijs van € 140,-. In deze shops kan je jouw City shirt laten voorzien van de officiële bedrukking van jouw favoriete speler of een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen tijdens Premier League wedstrijden. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Manchester City shirt vanaf morgen in de officiële City SHOP (inclusief goedkope shirts en t-shirts)

of de de officiële NIKE SHOP! 

Manchester -city -uittenues -2016-2017


Manchester -city -uitshirt -2016-2017

Manchester -city -uittenue -2016-2017

Technische informatie Manchester City authentic Vapor Match shirt 2016-2017

Manchester City en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.