Het nieuwe Manchester City uitshirt 2014-2015 is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de kampioen van Engeland. In dit voetbalshirt speelt Manchester City de uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League gedurende het seizoen 2014-2015. Eerder lekte het design van het shirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe shirt van City te worden. Het nieuwe uitshirt van The Citizens staat geheel in het teken van hun trots en is bovendien een verwijzing naar een belangrijk moment in de geschiedenis van de club. Daarover later meer. Het nieuwe uitshirt van Manchester City is overwegend navy blauw en bevat een gevouw kraag met daaronder een lichter blauw v-design. De voorkant van het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verschillende horizontale blauwe banen. Aan de bovenkant van het shirt zijn de banen donkerder dan aan de onderkant. Tesamen vormen deze banen een flitsend en modern design. Dan de symbolische betekenis van het nieuwe uitshirt. Op 30 mei 1999 scoorde Manchester City in de play-off finale twee late goals tegen Gillingham op Wembley (Horlock in de 90ste minuut en Dickov 5 minuten in blessuretijd), waardoor het 2-2 werd en uiteindelijk op penalties uitdraaide. City won na penalties en stelde daardoor promotie naar de First Division veilig. Tijdens die wedstrijd droeg Manchester City een legendarisch uitshirt, welke gekenmerkt werd door gele en blauwe verticale banen. Als ode aan die memorable wedstrijd, is de bedrukking van het navy blauwe uitshirt voor het seizoen 2014-2015 geel. Daarnaast is het logo van Nike op de rechter borst geel, evenals het logo van Etihad Airways op het midden vanhet voetbalshirt. De linker borst is uiteraard uitgerust met het embleem van de club. Aan de binnenkant van de kraag is bovendien een mooi detail te vinden. Hierin staat een driehoek met daarin in het geel de tekst: ''We are City''.

Het nieuwe Manchester City uittenue wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje, waarop bovendien de logo's van City en Nike staan. De kousen zijn ook navy blauw en bevatten een lichter blauwe band aan de bovenkant. Bovendien staat het logo van Nike in het geel op de kousen, evenals de bijnaam van de club: ''CITY''. Check hieronder de foto's van de nieuwe Manchester City uittenues 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de thuisshirts, trainingsshirts, trainingspakken en andere City merchandising. INCLUSIEF 10% korting en officiële Premier League bedrukking van sterspelers als Fernandinho, Dzeko, Nasri, Jovetic, Aguero en Silva of een eigen naam en nummer.

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Man City Uitshirt 2014-2015

Manchester City Uitshirts 2014-2015

Manchester City Uitshirt 2014-2015

 City Uittenue 2014-2015

 

Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Manchester City voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van City coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Manchester City is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com