3 juli 2016

Manchester City thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Manchester City shirt voor 2016-2017 is vandaag officieel bekend gemaakt door de club en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt speelt Manchester City de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League wedstrijden in het Etihad Stadium gedurende 2016-2017. Het nieuwe shirt van ''The Citizens'' heeft opnieuw het klassieke design en bevat het nieuwe clublogo. Bovendien is het shirt uitgerust met twee details, welke verwijzen naar de club. Daarnaast is het shirt door kledingsponsor Nike uitgerust met de revolutionaire AeroSwift technologie. We bespreken het design en de technologieën van het nieuwe Manchester City voetbalshirt voor 2016-2017 hieronder.

Manchester City thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Manchester City thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd licht blauw en bevat navy blauwe accenten. De navy blauwe accenten zijn geïnspireerd door het nieuwe logo van de club. Daarover straks meer. De romp van het shirt is dit jaar licht blauw, terwijl de de mouwen van het shirt geheel navy blauw zijn. De navy blauwe tinten komen ook terug in een strip aan de zijkanten van het shirt en een strip aan de achterkant van de crew neck van het shirt. De achterkant van het shirt bevat op de kraag ook een deel van de naam van de club: CITY. Bovendien is de omslag van beide mouwen uitgerust met een speciaal detail. Hierin is namelijk de tekst: ''EST 1894'' verwerkt. Dit verwijst naar het oprichtingsjaar van de club en is bovendien een ode aan het nieuwe logo van de club. Waar het oude logo niet het oprichtingsjaar van de club bevatte, is deze wel weer terug in het nieuwe logo van Manchester City. Het voorgaande logo is het logo dat vanaf 1997 tot de zomer van 2016 werd gebruikt. Vanaf dit seizoen prijkt er een geheel nieuw logo op de borst van Manchester City. Dit logo is een combinatie van licht blauw, navy blauw en wit. Het nieuwe logo is ook weer uitgerust met het schip. Het schip in het logo is goud. Dit schip staat symbool voor het kanaal dat door de stad Manchester loopt. De drie licht blauwe banen daaronder symboliseren de drie rivieren die door de stad lopen, de Irwell, de Irk en de Medlock. Op deze plaats bevindt zich ook de rode roos van Lancashire. Dit is het gebied waarin de stad Manchester ligt. Check hier meer over het nieuwe Manchester City logo. Het embleem van de club staat traditiegetrouw op de linker borst. De andere borst bevat het logo van Nike in het navy blauw. De Amerikaanse kledingsponsor is sinds 2014 kledingsponsor van de club en zal dit in ieder geval tot 2020 blijven. Op het midden van het voetbalshirt van City bevindt zich het logo van hoofd- en shirtsponsor Etihad Airways. Deze functie vervult de vliegmaatschappij sinds 2009.

Het nieuwe Manchester City thuistenue wordt gecompleteerd door een licht blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een navy blauwe lijn. Deze navy blauwe lijn loopt van het shirt door over het broekje. Wanneer de spelers in beweging zijn, hebben deze banen een nog flitsender effect. Het accentueert namelijk de actie van de spelers. Bovendien zorgt de strip voor ventilatie. Een ander effect van de baan is dat wanneer de spelers in beweging zijn, deze baan uitrekt en er een licht blauwe tint tevoorschijn komt. Verder is het broekje uitgerust met de logo's van de club en Nike. De kousen van het nieuwe Manchester City tenue zijn dit seizoen wit en bevatten aan de achterkant flitsende navy blauwe strepen. Bovendien staan op de kousen de swoosh van Nike en het woord CITY. Zoals alle tenues van Nike zijn de shirts van Manchester City uitgerust met de Nike Dri Fit technology. Deze technology zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic versie van het shirt is uitgerust met de Nike Aeroswift technlogy. Check meer over deze technologie aan de onderkant van het artikel. De authentic versie van het shirt, is de versie die de spelers ook daadwerkelijk dragen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Manchester City shirt en thuistenue voor 2016-2017, waarin sterren als Aguero, Gündogan, Kevin De Bruyne, Touré, Sterling, Silva, Kompany, Nasri en nog meer sterren komend seizoen schitteren.Check bovendien het nieuwe Manchester City uitshirt voor 2016-2017!

Manchester City voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Manchester City shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu in de onderstaande shops kopen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 70,- en voor volwassenen € 80/85,-. De authentic versie van het shirt is duurder en heeft een prijs van € 140,-. In deze shops kan je jouw Manchester City shirt laten voorzien van de officiële bedrukking van jouw favoriete speler of een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen tijdens Premier League wedstrijden. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Manchester City shirt in deze officiële SHOP (iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking)

de officiële NIKE SHOP! 

of in deze Manchester City STORE! 


Manchester -city -thuisshirt -2016-2017

Manchester -city -shirt -thuis -2016-2017

Manchester -city -thuis -tenue -2016-2017

Technische informatie Manchester City authentic voetbalshirt 2016-2017

Manchester City en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.