Het nieuwe Manchester City thuisshirt is vandaag officieel gelacneerd door de Engelse kampioen en teamkledingsponsor Nike. In dit voetbalshirt speelt Manchester City de Premier League, Champions League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden in het Etihad Stadion gedurende het seizoen 2014-2015. Eerder lekte het design van het voetbalshirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe voetbalshirt van City te worden. Het nieuwe thuisshirt van City staat geheel in het teken van de kernwaarden en cultuur van Manchester City: het constante streven naar innovatie, verenigd in de snelle en glanzende licht blauwe kleur. Dit gaat bovendien gepaard met de opening van het nieuwe trainingscentrum van de club (City Football Academy/CFA) naast het stadion van de club later dit jaar. Het trainingcentrum bevat 16 voetbalvelden en een mini stadion, welke capaciteit biedt aan 7000 mensen. Het nieuwe thuisshirt is uiteraard overwegend licht blauw en wordt gekenmerkt door de kleine navy blauwe v-hals met daaronder een v-design. De navy blauwe kleur komt bovendien terug aan de onderkant van de mouwen. Aan de binnenkant van de kraag van het thuisshirt van City bevindt zich een driehoek, waarin de leus van de club staat: ''We are City''. De rechter borst van het voetbalshirt bevat het logo van Nike en de andere borst het embleem van Manchester City. Daarin bevinden zich drie gouden sterren. Deze verwijzen niet naar gewonnen kampioenschappen, maar zijn puur decoratief.

Het nieuwe Manchester City thuistenue wordt gecompleteerd door een licht blauw voetbalbroekje met daarop bovendien de logo's van City en Nike. De zijkanten van de voetbalbroekjes zijn voorzien van een donkere strip. De kousen zijn ook overwegend licht blauw met een navy blauwe band aan de bovenkant en een witte lijn op de achterkant. Bovendien staat de naam van de club (CITY) op de kousen, evenals het logo van Nike. Check hieronder de foto's van de nieuwe Manchester City thuisshirts 2014-2015. Deze kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de trainingsshirts, uitshirts, 3e shirts, tenues, trainingspakken, N98 jackets en andere City merchandising. Daarnaast kan je de voetbalshirts van Manchester City laten bedrukken met de officiële Premier League printing van één van de sterspelers zoals Aguero, Negredo, Navas, Dzeko en Fernandinho of een eigen naam en nummer. INCLUSIEF 10% KORTING!

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Manchester City Thuisshirt 2014-2015

Manchester City Thuisshirt 2015

City Thuisshirt 2014-2015


Manchester City Thuisshirts 2014-2015

Manchester City Thuistenue 2014-2015

Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Manchester City voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van City coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Manchester City is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 Bron foto's: news.nike.com