15 augustus 2016

Mamelodi Sundowns voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe voetbalshirts van de Zuid Afrikaanse club Mamelodi Sundowns zijn officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor PUMA. In deze shirts speelt Mamelodi Sundowns de Zuid Arikaanse ABSA Premier League wedstrijden en de wedstrijden in de Afrikaanse Champions League gedurende 2016-2017. Mamelodi Sundowns speelt haar thuiswedstrijden in het Loftus Versfeld in Pretoria. Vandaag werden tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de Zuid Afrikaanse club gelanceerd. We bespreken ze allebei.

Mamelodi Sundowns thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe thuisshirt van Mamelodi Sundowns is enerzijds geinspireerd door de shirts van het nationale elftal van Zuid Afrika (Bafana Bafana) en anderzijds is het tenue geïnspireerd door het tenue van het nationale elftal van Brazilië. De bijnaam van de club uit Pretoria is dan ook ''The Brazilians''. Het nieuwe shirt van de club is overwegend geel met groene mouwen. Deze groene mouwen bevatten een gele strip. Verder is het shirt uitgerust met een ronde hals en staan de logo's van PUMA, de club en hoofdsponsor UBUNTA  BOTHO op het midden van het shirt van de Zuid Afrikaanse club. Het nieuwe tenue wordt evenals het tenue van het nationale elftal van Brazilië gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en een witte strip. Ook de kousen van het nieuwe tenue hebben dezelfde kleur als die van het tenue van Brazilië. De kousen van het thuistenue van Mamelodi Sundowns zijn namelijk overwegend wit. 

Mamelodi Sundowns uitshirt 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Mamelodi Sundowns heeft een iets flitsender design. Dit shirt bevat verschillende tinten blauw en wordt gekenmerkt door de horizontale banen in verschillende tinten blauw. Door deze banen lopen diagonale licht blauwe lijnen en naar de onderkant van het shirt wordt het shirt steeds een lichtere tint blauw. De logo's van de club, PUMA en de hoofdsponsor staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en zijn allemaal geel. Het uittenue wordt gecompleteerd door een navy blauw short en blauwe kousen. PUMA, in de persoon van Marketing Director Brett Bellinger, geeft nog een reactie op de nieuwe shirts van Mamelodi Sundowns: ''We zijn erg trots om de nieuwe shirts van Mamelodi Sundowns te lanceren. Het design van het shirt en het materiaal van de tenues moeten ervoor zorgen dat de club optimaal gaat presteren met de stijlvolle speelstijl die we van de club kennen. PUMA wenst het team en management van de club het beste voor het komende seizoen. We zullen achter de club staan!''

Zoals alle tenues van PUMA zijn de nieuwe tenues van Mamelodi Sundowns uitgerust met de PUMA Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's! Het nieuwe Mamelodi Sundowns shirt kan je vooralsnog nergens kopen. Andere shirts voor 2016-2017 check je in deze officiële shop! 

Mamelodi -sundowns -thuistenue -2016-2017

Mamelodi -sundowns -uit -shirt -2016-2017