Maleisië voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe tenues van het nationale voetbalelftal van Maleisië zijn afgelopen week, tegelijkertijd met de voetbalshirts van Singapore en Indonesië, officieel bekend gemaakt door Nike. In deze voetbalshirts speelt het Maleisische voetbalelftal de wedstrijden gedurende de periode 2018-2019. Maleisië heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland en ook niet voor de Azië Cup van 2019 in de Verenigde Arabische Emiraten. In deze nieuwe shirts worden dus vooral oefenwedstrijden gespeeld. Benieuwd naar de nieuwe tenues? Check hieronder het design van het thuisshirt en uitshirt!

Maleisië thuisshirt 2018-2019

Het Maleisië thuisshirt voor 2018-2019 is geïnspireerd door de bijnaam van het nationale elftal: de Maleisische Tijgers (Harimau Malaya). Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de horizontale banen in twee tinten geel. Deze banen lopen door elkaar heen en zijn ook op de mouwen aanwezig. Qua template is het shirt geïnspireerd door het nieuwe Vapor template van Nike. Het shirt bevat namelijk een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. Deze hals bevat zwarte accenten. De binnenkant en de buitenkant van de hals zijn uitgerust met een gele strip. De rechter borst is uitgerust met de swoosh van Nike in het zwart. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2007 de tenues van het nationale team. De andere borst bevat het logo van de voetbalbond van het land, de PBM (Persatuan Bola Sepak Malaysia). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele kousen met zwarte accenten.

Maleisië uitshirt 2018-2019

Het Maleisië uitshirt is geïnspireerd door de strepen van de Maleisische vlag, de jalur gemilang (de strepen van heerlijkheid). De body van het shirt is blauw en de mouwen van het shirt zijn, evenals de bovenkant van de achterkant van het shirt, rood. De binnenkant van de hals bevat een gele strip en deze komt ook weer terug op de achterkant van het shirt. Op de borst staan de logo's van de voetbalbond en Nike en verder heeft het shirt dezelfde hals als het thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en blauwe kousen.

De Maleisië tenues zijn ook dit jaar weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe shirt. Deze worden vanaf nu gedragen door spelers als Sali, Safiq Rahim, Amri Yayyah, Talaha en andere spelers.

Maleisië voetbalshirt bestellen

Het is vooralsnog niet mogelijk het nieuwe Indonesië shirt in Europa te bestellen. Deze zijn namelijk pas vanaf september/oktober verkrijgbaar via verschillende webshops. Wil je het nationale elftal aanmoedigen met andere t-shirts? Check dan de onderstaande online shop! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Indonesië voetbalshirt altijd in deze winkel!