Macron kledingsponsor FC Eindhoven vanaf 2022-2023

Na drie seizoenen komt er een einde aan het partnership tussen FC Eindhoven en Nike. Vandaag maakte de Brabantse club bekend dat Macron vanaf het seizoen 2022-2023 de nieuwe kledingsponsor van de Eerste Divisionist wordt. Beide partijen tekenden een contract voor de duur van zes seizoenen, wat betekent dat FC Eindhoven in ieder geval tot en met het seizoen 2027-2028 in voetbalshirt van het Italiaanse sportmerk speelt. Macron is vanaf komend seizoen ook de kledingsponsor van SC Heerenveen en verzorgt bovendien de voetbalshirts van clubs als Sampdoria, Udinese, Bologna, Real Sociedad, FC Nantes en OGC Nice.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met het partership. Günther Peeters, algemeen directeur bij FC Eindhoven, reageert: ''Macron is een van ’s werelds grootste sportmerken als het gaat om teamwear. De reputatie van Macron is de afgelopen jaren flink gegroeid. Ik ben enorm trots op dit mooie partnership dat vele voordelen kent voor het hele Blauw-Witte bolwerk. Met Macron gaan we een compleet custom made thuis- en uittenue ontwerpen voor het nieuwe seizoen, deze tenues worden later dit jaar gepresenteerd.”

Ook Alberto Ianes, country manager van Macron Sportswear, reageert: '' We zijn verheugd een club met een rijke geschiedenis als FC Eindhoven in onze ‘familie’ te mogen verwelkomen. Een geschiedenis die ongetwijfeld de basis zal vormen om met de club een collectie te ontwikkelen die de identiteit en waarden van het team versterkt. Het is een samenwerking die een andere profclub in onze Nederlandse portefeuille brengt. Een belangrijke markt voor Macron en bovendien in een belangrijke stad als Eindhoven.''

Het contract met Nike loopt officieel pas op 30 juni af. We verwachten dat de nieuwe FC Eindhoven voetbalshirts 2022-2023 medio juli gepresenteerd worden door het Italiaanse sportmerk en de Brabantse voetbalclub. Wil je alvast een impressie krijgen van de tenues die Macron produceert? Check het in de officiële Macron webshop!