20 mei 2021

Liverpool thuisshirt 2021-2022

Het nieuwe Liverpool thuisshirt 2021-2022 is officieel gepresenteerd door Liverpool en Nike! Het tenue wordt door ''The Reds'' gedragen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021, maar ook tijdens de Premier League, FA Cup, League Cup en Europese thuiswedstrijden op Anfield Road gedurende 2021-2022. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het keurkorps van manager Jürgen Klopp. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds de zomer van 2020 en beide partijen hebben nog een langjarige deal! Check bovendien het Liverpool uitshirt

Design Liverpool thuisshirt 2021-2022

Hoewel het nieuwe Liverpool thuistenue 2021-2022 een modern design heeft, is het geïnspireerd door een belangrijke beslissing van clublegende Bill Shankly. De Schot was van 1959 tot 1974 manager van Liverpool en won met de club tal van prijzen. In 1964 maakte Bill Shankly een belangrijke beslissing, die de perceptie van de Liverpool supporters altijd zou veranderen. Hij wilde namelijk dat Liverpool in een geheel rood tenue zou gaan spelen en zo geschiedde. Een rood tenue zou tegenstanders  intimideren, waardoor Liverpool zelf een psychologisch voordeel had.  Toen het rode tenue voor het eerste werd gedragen, beschreef hij dat als volgt: ''there was a glow, like a fire was burning.''  

Rood staat voor kracht en gevaar en dit is door Nike vertaald naar het design van het nieuwe Liverpool thuisshirt 2021-2022. Het tenue is ook dit seizoen weer overwegend rood (door Nike ''Gym Red'' genoemd) en bevat verder fel rode/roze (Crymson) accenten. Het tenue is namelijk voorzien van een design van dunne, diagonale zigzag strepen over de body. De strepen in de vorm van een bliksemschicht staan symbool voor de kracht en het gevaar dat Liverpool kan stichten maar haar rode tenues, precies wat Bill Shanly met zijn beslissing wilde bereiken. De fel rode  tint komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen en in de ronde hals van het Liverpool thuisshirt 2021-2022. De hals bevat aan de achterkant een band in het roze/wit en donker groen. Deze band wordt de ''Liverpool Lux'' band genoemd en komt ook terug in de trainings- en casual collectie van de Premier League club dit seizoen. In de nek op de achterkant van het tenue staan ook weer twee vlammetjes met daartussen het getal 96. Dit is een verwijzing naar de bij de bij het Hillsborough drama omgekomen Liverpool supporters in 1989.

Sponsors en op Liverpool thuisshirt

Alle logo's op het tenue zijn wit. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de linkerborst bevat de Liverbird. Op het midden van het tenue prijkt ook dit seizoen weer Standard Chartered. De bank is sinds 2010 de hoofd- en shirtsponsor van Liverpool en beide partijen hebben nog een contract tot 2023. In 2021-2022 draagt Liverpool ook weer een sponsor op de linkermouw. Expedia is sinds 2020-2021 de mouwsponsor van de club en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2023. 

Materiaal en technologieën

Het tenue wordt compleet gemaakt door een donkerrood voetbalbroekje met aan de zijkanten een fel rode taping. De broekjes bevatten ook weer de logo's van Nike en de club. De kousen van het thuistenue zijn ook rood met een fel rode band aan de bovenkant. De Liverpool tenues zijn onderdeel van het Nike ''Move To Zero'' campagne. Dit betekent dat de tenues voor 100% uit gerecycled polyester, afkomstig van waterflessen, gemaakt zijn. De tenues bevatten ook weer de zogenaamde performance technologieën. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues bevatten de Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en zorgen voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. De authentic tenues zijn alleen wat lichter, vallen wat getailleerder en bevatten op meer strategische plekken zogenaamde ventilatiezones. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van nieuwe Liverpool thuisshirt 2021-2022 dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Virgil van Dijk, Salah, Thiago, Mané, Jota, Firmino, Alexander Arnold en nog meer spelers. 

Liverpool voetbalshirt bestellen

Het Nike Liverpool thuisshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het replica voetbalshirt 89,95 en het MATCH voetbalshirt 139,95. Voor kinderen is het voetbalshirt 69,95 en voor peuters en baby's nog goedkoper! De broekjes bestel je vanaf 34,95 en de kousen zijn 17,95. In de onderstaande shops vind je ook nog meer Liverpool merchandising en kun je de tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Daarbij wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen tijdens de wedstrijden in de Premier League. Directe levering!

Bestel je Liverpool voetbalshirt exclusief in de Liverpool fanshop!  (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de NIKE SHOP! 

of deze SHOP!

Nike Liverpool thuisshirt 2021-2022

Liverpool thuisshirt 2021-2022

Liverpool thuisshirt 2021-2022

 

Details Liverpool thuisshirt 2021-2022