5 februari 2019

Liverpool lanceert opnieuw uitshirt van 1995-1996

Liverpool heeft natuurlijk een roemruchte geschiedenis als het gaat om voetbalshirts. Het is dan ook geen wonder dat The Reds een rijke collectie retro shirts hebben en daar komen alleen nog maar meer voetbalshirts bij. Vandaag hebben we er weer één. De huidige nummer één van de Premier League heeft namelijk het shirt van 1995-1996 opnieuw uitgebracht. De club eindigde dit seizoen op een derde plek in de Premier League en won verder geen noemenswaardige prijzen. Wel had het shirt in dit seizoen opvallend design. Dat zal dan ook de reden geweest zijn dat Liverpool het shirt weer opnieuw heeft gelanceerd.

Adidas was tijdens het seizoen 1995-1996 kledingsponsor van Liverpool FC. Dit was bovendien het voorlopig laatste tenue van adidas. Na dit seizoen nam Reebok het stokje over van het andere Duitse sportmerk. Het Liverpool uitshirt was in het seizoen 1995-1996 een combinatie van donker groen en wit. Deze kleuren waren gelijkwaardig verdeeld over het voetbalshirt. De voorkant van het shirt had grofweg vier vlakken. De rechter vlak aan de bovenkant was groen en het vlak ernaast wit. De vlakken hieronder waren contrasterend. Het rechter vlak aan de onderkant was dus wit en het linker vlak groen. Verder had het shirt een design van dunne retro achtige pinstripes over het tenue. De mouwen van het tenue waren ook weer contrasterend. De linkermouw is groen en de ander wit. Bovendien had het shirt een klassieke henley collar met drie knopen. Het Engelse biermerk Carlsberg was in de periode 1992-2010 de hoofdsponsor van de club en prijkt dus ook op het retro shirt. Het enige verschil met het voetbalshirt van 24 jaar geleden is dat het retro shirt niet het logo van adidas bevat en de drie strepen van de kledingsponsor van destijds niet op het retro voetbalshirt staan. De linker borst van het tenue bevat natuurlijk wel de officiële Liverpool badge.

Bij Liverpool speelden tijdens het seizoen 1995-1996 spelers als Collymore (aangetrokken van Nottingham Forest), Fowler, McManaman en Redknapp. Hoewel de club van manager Roy Evans dat jaar favoriet was voor de titel, eindigde het als derde. Wel behaalde de club de finale van de FA Cup. In deze finale delfde Liverpool het onderspit tegen Manchester United. Cantona maakte in de 85ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Check hieronder nog meer foto's van het opvallende uitshirt van 1995-1995 of check de vette Liverpool retro voetbalshirts van de jaren '80 en '90. 

De Liverpool retro voetbalshirts van de jaren '70, '80 en '90 kan je altijd exclusief bestellen in deze SHOP! In deze winkel kan je je Liverpool tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere retro producten van de club. Directe levering!