Liverpool lanceert opnieuw jaren '80 en '90 retro voetbalshirts

Liverpool heeft in samenwerking met Scoredraw nieuwe retro voetbalshirts uitgebracht. Dit gebeurde op de dag dat Liverpool de achtste finales van de Champions League behaalde. The Reds waren met 1-0 te sterk voor concurrent Napoli en behaalde zodanig de volgende ronde van het miljardenbal. De laatste keer dat Liverpool het toernooi won, was in 2005 en eerder won de club het toernooi in 1977, 1978, 1981 en 1984. De nieuwe retro shirts van Liverpool zijn geïnspireerd door de voetbalshirts uit deze periode en de jaren '90! De nieuwe collectie bestaat uit een vijftal nieuwe retro shirts. Benieuwd naar de designs? We bespreken het hieronder!

Wil je direct een heritage of retro voetbalshirt van Liverpool bestellen? Deze collectie vind je exclusief in deze winkel! 

Liverpool voetbalshirt 1988-1989

Het retro shirt van 1988-1989 is een ode aan de uitshirts van 1988-1989. In de finale nam Liverpool het in het Wembley Stadium het op tegen stadsgenoot Everton FC. Na verlenging won Liverpool de wedstrijd met 3-2. Voor The Reds scoorden sterren Aldridge en Ian Rush (twee keer). Tijdens dit seizoen was adidas kledingsponsor van de club. Adidas was namelijk zowel in de periode 1986-1996 als in de periode 2006-2012 verantwoordelijk voor het design van het tenue van Liverpool. Het logo van adidas staat echter niet op de retro shirts. Het uitshirt van 1988-1989 is wit en wordt verder gekenmerkt door de verticale banen over het shirt. Het shirt bevat bovendien rode accenten. Deze zijn te vinden in de toelopende V-hals met grijze details en in het logo van de club en sponsor Candy. Candy prijkte van 1988 tot 1992 op de tenues van de club.

Liverpool voetbalshirt 1995-1996

Het voetbalshirt van 1995-1996 is door Liverpool ook weer opnieuw gereleased. Dit shirt bevat brede, verticale, rode banen over het shirt en een hoge V-hals. Deze hoge hals is wit en bevat een v-baan in het rood/zwart. Verder is het shirt uitgerust met een witte taping over de mouwen en prijkt op de linker borst een vintage Liverpool badge. Adidas was in dit seizoen ook verantwoordelijk voor de voetbalshirts en Carlsberg was destijds de hoofdsponsor. Het biermerk prijkte namelijk op de tenues van 1992 tot 2010. In dit seizoen behaalde Liverpool overigens geen noemenswaardige prijzen. Wel eindigde de club van trainer Roy Evans op een verdienstelijke derde plaats. Sterren als Carragher, McManaman, Fowler en Rush speelden in dit seizoen ook voor de club.

Liverpool voetbalshirt 1996-1997

Ook het uitshirt van het seizoen 1996-1997 is door The Reds opnieuw op de markt gebracht. Dit was het eerste seizoen waarin Reebok kledingsponsor was van de club. Het Duitse sportmerk verzorgde in de periode 1996-2006 de tenues van de club die haar thuiswedstrijden speelt op Anfield Road. In dit seizoen eindigde de club op een vierde plaats in de Premier League. In dit seizoen maakte talent Michael Owen wel zijn debuut voor de club. Het uitshirt van deze periode heeft een heerlijk retro design. Het shirt is effen wit en bevat een all-over print van Liverbirds over het shirt. Ook deze tenues hebben een hoge hals. De bovenkant van deze hals is uitgerust met een subtiele lijn in rood/zwart en deze kleuren zijn ook weer te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechter borst bevat ook weer een klassieke Liverpool badge en op het midden van het shirt staat sponsor Carlsberg in het zwart.

Liverpool thuisshirt 1996-1998

De nieuwe collectie bevat ook het Liverpool thuisshirt van 1996-1998. Dit voetbalshirts werd twee seizoenen gedragen. Dit voetbalshirt is rood en bevat ook weer een all-over print van Liverbirds. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat twee witte banen met in het midden een rode band en dit is ook het design van de gevouwen kraag met V-hals. De logo's van Carlsberg en de club staan op het midden van het voetbalshirt. Liverpool eindigde dit seizoen een plaats hoger op de ranglijst en werd derde. Het lichtpuntje van dit seizoen was het debuut van all time legend Steven Gerrard.

Liverpool voetbalshirt 2001-2003

Last but not least hebben Liverpool en Scoredraw nog het voetbalshirt van de periode 2001-2003 toegevoegd aan de collectie. Omdat Liverpool in 2001 de UEFA Cup won, speelde het keurkorps van manager aan Houllier aan het begin van het seizoen een wedstrijd tegen de winnaar van de Champions League. Op 24 augustus 2001 rekende Liverpool in het Stade Louis II in Monaco af met Bayern München. Liverpool won deze wedstrijd met 3-2 door doelpunten van Riise, Heskey en Owen en schreef de Europese Super Cup op haar naam. Sander Westerveld stond in deze wedstrijd op doel bij Liverpool en ook Jari Litmanen speelde destijds bij Liverpool. In dit seizoen won Liverpool ook de Community Shield en eindigde het als tweede in de Premier League. Het seizoen erop was wat minder succesvol. Liverpool eindigde als vijfde, maar won wel de League Cup. Het shirt van 2001-2003 is geheel rood en bevat in het goud de logo's van de club en Carlsberg. Daarnaast bevat het shirt een witte V-hals en een witte bies. Ook in dit seizoen was Reebok nog kledingsponsor van The Reds.

Liverpool retro voetbalshirt bestellen

De nieuwe Liverpool retro voetbalshirts van de jaren '80, '90 en '00 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van deze retro shirts is ongeveer € 49,95. De shirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze webwinkels kan je de retro shirts van Liverpool laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt ongeveer dezelfde bedrukking gebruikt als in deze periode. Wil je andere Liverpool producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Liverpool retro voetbalshirt altijd in deze winkel

of deze SHOP!