Lancering Barcelona stadium thuisshirt 2020-2021 uitgesteld door kwaliteitsproblemen

Opnieuw herres rondom het voetbalshirt van Barcelona! Waren de supporters het afgelopen seizoen het niet eens met het schaakbord design van het tenue van Nike, nu heeft Nike problemen met de kwaliteit van de replica/stadium tenues van het nieuwe Barcelona thuisshirt 2020-2021. Ieder jaar worden de tenues grondig getest. De stadium tenues van Barcelona kwamen niet door de laatste tests heen. Na het wassen of wanneer de replica tenues in contact met water en zweet kwamen, bleek er een kleurverschil op te treden. Om deze reden wordt het nieuwe tenue pas in september officieel gelanceerd, al is al wel de Vapor Match versie (de versie die de spelers dragen) online beschikbaar.

Officiële lancering Barcelona voetbalshirt 2020-21 pas in september

De stadium/replica versie is onder de supporters van FC Barcelona de meest populaire versie van het tenue, omdat deze goedkoper zijn dan de Vapor Match versie. Voor volwassenen heeft het tenue een prijs van € 89,95 en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95, waar de Vapor Match tenues respectievelijk € 139,95 en € 119,95 zijn. Doordat de verkoop van het replica voetbalshirt nu tot zeker september is uitgesteld, mist Barcelona (en ook andere retailers) de inkomsten uit de verkoop van de tenues. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo is hier het laatste woord dan ook nog niet over gesproken. Volgens het Catalaanse medium bereidt FC Barcelona een claim voor om de verliezen die het momenteel maakt door het niet verkopen van het tenue door Nike te laten compenseren. Op basis van calculaties uit eerdere seizoenen zou het om een bedrag van tussen de € 15 en € 25 miljoen gaan. De club beschikt in de stad over zes officiële fanshops en een online fanshop.

Dit komt natuurlijk niet ten goede van de relatie tussen Nike en de Catalanen. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 1998 kledingsponsor van de Blaugrana's en beide partijen hebben nog een contract tot 2026. De club en Nike zijn momenteel in gesprek met elkaar om te kijken of ze er zonder tussenkomst van een rechter uit kunnen komen.

Over het design hebben de supporters van Barcelona dit seizoen in ieder geval niet te klagen. Het tenue is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van 2010-2011. Onder leiding van Pep Guardiola won Barca dit seizoen de Champions League, werd het kampioen en won het ook de Supercopa. Dit betekent ook dat het tenue terugkeert naar de verticale blauwe en rode banen. In deze banen is een special effect verwerkt en bovendien worden de banen geflankeerd door dunnere gele banen. Ook de ronde hals van het tenue is geel. De gele accenten zijn ook een verwijzing naar de tenues van 100 jaar geleden, toen de club voor het eerst gele details in het tenue introduceerde. Hoe het nu verder zal gaan tussen Barcelona en Nike is nog even de vraag. Ongetwijfeld wordt het vervolgd!

Barcelona Vapor Match voetbalshirt bestellen

Voor degene die hetzelfde tenue willen als de spelers dragen, is er wel goed nieuws. Het Barcelona Vapor Match voetbalshirt 2020-2021 kun je nu al bestellen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is dit voetbalshirt € 139,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 119,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Check bovendien de nieuwe Barcelona trainingskleding in de onderstaande winkels! 

Bestel het nieuwste Barcelona Vapor Match voetbalshirt altijd in de Barcelona fanshop!

of deze voetbalshop

of de NIKE SHOP!