3 april 2018

Koeweit thuisshirt 2018-2019

De voetbalbond van Koeweit heeft afgelopen week in samenwerking met kledingsponsor Errea het nieuwe thuisshirt voor komend seizoen gelanceerd. Aankomende zomer is het nieuwe shirt van de oliestaat helaas niet te zien op het WK in Rusland. Koeweit begon goed aan de kwalificatie voor het WK maar nadat de regering een wet introduceerde in de Koeweitse competitie viel het doek. De FIFA accepteert geen inmenging van de politiek in het voetbal en Koeweit mocht niet meer meedoen aan de kwalificatie voor het WK. Ook werd Koeweit gediskwalificeerd voor de Azië cup van 2018. Benieuwd naar de details van het shirt van Koeweit? Check ze hieronder!

Koeweit thuis shirt en tenue 2018-2019

Het Italiaanse kledingmerk Errea is verantwoordelijk voor het design van het shirt. De basiskleur van het tenue is lichtblauw. De kraag is gevormd in een klassieke V-kraag. Dit komt door de witte V waarmee de kraag is versierd. Boven de kraag zijn donkerblauwe accenten te vinden. De rechterkant van de borst bevat het logo van Errea. Errea is een Italiaans sportmerk en is ook de kledingsponsor van onder anderen Atlanta Bergamo, Middlesbrough FC en ADO den Haag, Op de rechterkant van de borst staat het logo van de Koeweitse voetbalbond. Koeweit staat op dit moment op een 181e plaats op de FIFA-ranglijst. Hiermee kun je Koeweit natuurlijk geen hoogvlieger noemen. Opvallend is dat in 1998 het land op de 24e plaats stond op deze ranking. In het verleden heeft het land ook al enkele successen behaald. In 1980 won de club namelijk het Aziatische kampioenschap. Dit was een goede periode voor het Aziatische land want twee jaar later in 1982 plaatste Koeweit zich voor het WK in Spanje. Tijdens dit WK namen ze het op tegen Engeland, Frankrijk en Tsjecho-Slowakije. Het toernooi begon goed voor Koeweit met een gelijkspel tegen Tsjecho-Slowakije. Helaas werd hierna verloren van zowel Engeland als Frankrijk en zat het toernooi er voor de Koeweitse selectie op. Op de voorkant van het shirt is ook nog de naam van het land ‘KUWAIT’ in witte letters op het shirt geplaatst. Het tenue van Koeweit wordt gecompleteerd door een blauwe broek en blauwe voetbalkousen.

Koeweit voetbalshirt kopen

Het is op dit moment niet mogelijk om het voetbalshirt van Koeweit in Europa te bestellen. In onderstaande winkel is het wel mogelijk om andere Aziatische voetbalshirts te kopen. Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Aziatische voetbalshirts in DEZE WEBSHOP