Kappa nieuwe kledingsponsor Aston Villa vanaf 2019-2020

Aston Villa speelt komend seizoen in de Premier League in voetbalshirts van het Italiaanse sportmerk Kappa. De club uit Birmingham en Kappa kwamen een deal voor de duur van drie seizoenen overeen. Dit betekent dat het sportmerk in ieder geval tot de zomer van 2022 kledingsponsor van The Villans blijft. Dit betekent bovendien dat Aston Villa afscheid neemt van het lokale sportmerk Luke. Luke Sportswear verzorgde alleen het afgelopen seizoen de tenues van de club van manager Dean Smith. Luke blijft wel verbonden aan de club en verzorgt komend seizoen de maatpakken van de spelers en staf van de club. Kappa is momenteel ook kledingsponsor van clubs als Leeds United, Napoli en Torino.

Ook het merchandisingbedrijf Fanatics is onderdeel van de deal. Het Engelse bedrijf is namelijk verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues. Op deze tenues wordt in de laatste fase van het proces het logo van Kappa geplaatst. Uiteraard zijn zowel Kappa als Aston Villa verheugd met de deal. Commercieel directeur van Aston Villa Nicola Ibbetson reageert: ''Ik ben verheugd dat Aston Villa een contract heeft gesloten met zo'n herkenbaar en iconisch merk, dat staat voor kwalitatieve en fantastische performance kleding. Voor ons was het een belangrijk vereiste een partner te vinden, waarbij het design van het nieuwe tenue centraal zou staan en onze clubkleuren eruit springen.'' Kappa UK managing director Mark Ward deelt de mening: ''Aston Villa is een club van wereldklasse met een sterke identiteit en heritage. Dit partnership bevestigt opnieuw onze ambitie in het voetbal. We zijn erg verheugd om onderdeel te zijn van de commerciële strategie van Aston Villa en de spelers en supporters te voorzien van de allerbeste en mooiste kleding.

De meeste contracten lopen tot 30 juni. We verwachten dat dit ook het geval is met het contract tussen Aston Villa en Luke. De nieuwe Aston Villa voetbalshirts voor 2019-2020 worden dus pas vanaf 1 juli gelanceerd. Dan hebben we weer nieuws. Ben je op zoek naar een Aston Villa voetbalshirt? Check het in deze shop!