12 februari 2020

Kappa en SSC Napoli verlengen contract tot zomer 2022

BasicNet Group en SSC Napoli hebben het contract met twee seizoenen verlengd. BasicNet Group is in Italië de licentiehouder van Kappa en dit betekent dat het Italianase sportmerk in ieder geval nog tot en met 2021-2022 verantwoordelijk is voor het design en de productie van de tenues en trainingskleding van de Napolitanen. Kappa verzorgt al sinds 2015 de tenues van de club van trainer Gennaro Gattuso en was al eerder kledingsponsor in de periode 2004-2006.

Niet alleen Kappa is onderdeel van het in Turijn gevestigde bedrijf BasicNET S.p.A. De beursgenoteerde onderneming is ook licentiehouder van merken als Jesus Jeans, K-Way, Superga, Sabelt, Briko en Sebago. De verlenging van het contract was met name voor BasicNet president Marco Boglione en Napoli voorzitter Aurelio de Laurentiis een belangrijk doel. In een officieel statement gaven beide partijen aan dat ze de intentie hebben om nog een aantal jaar aan het contract toe te voegen. Naar verluid maakt BasicNet Group jaarlijks een bedrag van ongeveer 8 miljoen euro per jaar, waarbij de Italiaanse club een grote bewegingsvrijheid had op het gebied van marketing en het beheer van de verschillende fanstores. Of het jaarlijkse bedrag met de contractverlenging verhoogd is, is niet bekend.

Vorig seizoen gingen er geruchten dat adidas geïnteresseerd was om het contract van Kappa over te nemen. Met de verlenging van het contract tussen Kappa en Napoli kan dit nu naar het rijk der fabelen verwezen worden. Vorige week maakten Kappa en Fiorentina bekend dat het Italiaanse sportmerk vanaf 2020-2021 ook de tenues van de club uit Florence gaat verzorgen. Kappa is momenteel ook kledingsponsor van clubs als Betis Sevilla en AS Monaco. 

Zodra we meer nieuws hebben over het design van de Napoli voetbalshirts voor 2020-2021 zullen we dat hier brengen. Dit is waarschijnlijk medio juli het geval. 

Bestel je Napoli voetbalshirt direct in deze winkel

of deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)