10 januari 2022

Kaapverdië voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Kaapverdië en kledingsponsor Tempo Sportswear hebben onlangs de nieuwe Kaapverdië voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. Deze nieuwe tenues worden door de ''Tubarões Azuis'' gedragen tijdens de Afrika Cup 2022 wedstrijden en de overige interlands in de periode 2022-2023. Tijdens de Afrika Cup, welke plaats vindt in Kameroen, neemt het Kaapverdische voetbalelftal het in poule A op tegen gastland Kameroen, Burkina Faso en Ethiopië. Het Afrikaanse sportmerk Tempo Sportswear is vanaf dit seizoen de kledingsponsor van het nationale elftal. Het merk heeft het stokje overgenomen van adidas.

Kaapverdië thuisshirt 2022-2023

Het Kaapverdië thuisshirt 2022-2023 is dit jaar volledig blauw en wordt gekenmerkt door de verticale banen. In de helft van deze banen is een print verwerkt, welke verwijst naar de golven van de Atlantische Oceaan. De onderkant van het voetbalshirt bevat een print van een haai, verwijzend naar de bijnaam van het nationale elftal: Tubarões Azuis (Blauwe Haaien). Verder is het tenue uitgerust met gouden accenten. De ronde hals is goud en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De rechterborst is uitgerust met het logo van Tempo Sportswear en de linkerborst bevat de badge van de nationale voetbalbond, de Federação Caboverdiana de Futebol (FCF). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met gouden details.

Kaapverdië uitshirts 2022-2023

Kaapverdië heeft twee verschillende uitshirts. Deze tenues hebben hetzelfde template als het thuistenue. Het reguliere Kaapverdië uitshirt is wit en bevat een design van verticale banen en ook op de onderkant van het tenue prijkt een graphic van een haai. Ook dit tenue bevat een ronde, gouden hals en gouden biesjes. De logo's van Tempo staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het broekje en de kousen van dit tenue zijn wit met gouden details. Het Kaapverdië 3e shirt 2022 is rood en bevat een iets andere print. Dit tenue bevat wel een haai aan de onderkant, maar verder een design van zigzagbanen. Ook dit tenue bevat een gouden, ronde hals. Dit is ook weer de kleur van de biesjes. Het broekje en de kousen van het Kaapverdië 3e shirt zijn ook rood.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Tempo Kaapverdië voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Tavares, Soares, Rodrigues, Djaniny, Lopes, Stopira, Monteiro, Fortes, Mendes, Zé Luis en andere spelers. De nieuwe Kaapverdië voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële fanshop van de voetbalbond van het land. Ben je op zoek naar een fan t-shirt van het nationale voetbalelftal? Check het dan in deze winkel! 

Kaapverdië thuisshirt 2022

Kaapverdië uitshirts 2022