1 november 2017

Juventus voetbalshirt 120 jarig bestaan

Juventus bestaat vandaag precies 120 jaar en dat is natuurlijk de reden voor een feestje. En dat niet alleen. Ter ere van het 120 jarig bestaat heeft de club uit Turijn in samenwerking met adidas een nieuw voetbalshirt gelanceerd, welke zijn gebaseerd op de shirts die Juventus vanaf 1903 droeg. Adidas heeft dit shirt in samenwerking met de Italiaanse kampioen in een limited edition gelanceerd. Wil je meer weten over dit unieke shirt? Check de details hieronder.

Juventus adidas shirt en tenue 120 jarig bestaan

Het voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan heeft vrijwel hetzelfde design als het voetbalshirt van begin jaren 1900. Bij de oprichting van de club had Juventus namelijk nog geen verticaal zwart/wit gestreepte voetbalshirts. Van 1897 tot 1903 speelde Juventus namelijk in een roze voetbalshirt met zwarte stropdas. Echter omdat deze shirts zo vaak gewassen moesten worden, vervaagde de roze tint en werd dit bijna wit. De club vroeg een van haar spelers, de Engelsman John Savage, of hij contacten in Engeland had om voetbalshirts van een betere kwaliteit te leveren. Dat was het geval. Savage had een vriend in Nottingham, die supporter was van Notts County. Deze vriend stuurde de zwart/wit gestreepte shirts van Notts County naar Turijn en sindsdien draagt Juventus de zwart/wit gestreepte voetbalshirts, welke bovendien symbool staan voor kracht en agressiviteit.

Het shirt ter ere van het 120 jarig bestaan wordt gekenmerkt door de verticale zwart en witte banen over het voetbalshirt. Ook de mouwen van het voetbalshirt bevatten dit design. De mouwen worden afgesloten door een zwarte bies en bovendien bevat het shirt een witte crew neck. Opvallend aan het tenue is dat de logo’s van kledingsponsor adidas en shirtsponsor JEEP bijna niet zichtbaar zijn. Toch staan deze logo’s wel op het shirt. Deze zijn namelijk te vinden op de rechter borst en zijn zwart. De linker borst bevat niet het logo van de club, maar drie gouden sterren, welke natuurlijk verwijzen naar de meer dan 30 gewonnen kampioenschappen van de club. Verder heeft de achterkant van het tenue hetzelfde design als het Juventus thuisshirt van 2017-2018. De achterkant wordt namelijk gekenmerkt door de brede zwarte band over het midden van het tenue. Daarnaast bevat de binnenkant van het voetbalshirt nog een uniek detail. Hierin zijn ook de logo’s van adidas, JEEP en de club verwerkt. Bovendien bevindt zich een lint met de tekst: ‘’1897 – 120 Anniversario -2017’’

Juventus speelt in dit shirt in de thuiswedstrijd tegen Benevento op 5 november 2017. Dit betreft een limited edition voetbalshirt. Van het shirt zijn slechts 1897 (het jaartal waarin de club is opgericht) items geproduceerd. Het shirt wordt gecompleteerd door hetzelfde broekje en kousen als de club dit jaar bij haar tenue draagt.

Juventus retro shirt bestellen

Het nieuwe Juventus shirt ter ere van het 120 jarig bestaan kan je direct bestellen. Het shirt heeft een prijs van maar liefst € 120,-. Dan heb je wel wat! Het shirt wordt namelijk geleverd in een luxe cadeabox van adidas. Dit shirt kan je via deze link bestellen. Wil je andere Juventus retro shirts, voor een goedkopere prijs bestellen? Check het dan in deze winkel of deze SHOP. Directe levering gegarandeerd!