13 mei 2022

Juventus thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Juventus thuisshirt 2022-2023 is officieel gelanceerd door adidas en de Italiaanse topclub. In dit nieuwe tenue speelt de voetbalclub uit Turijn de Serie A, Coppa Italia en Europese thuiswedstrijden in het Allianz Stadium gedurende 2022-2023. Ook het vrouwenelftal en alle jeugdteams van de club spelen in dit nieuwe tenue. Adidas is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Juventus voetbalshirts en trainingskleding komend seizoen. Het Duitse sportmerk is sinds de zomer van 2015 de kledingsponsor van de club en beide partijen hebben nog een contract tot medio 2027. Het tenue bevat wel weer verticale banen, maar dan met een creatieve kwinkslag! De uitwedstrijden speelt de club uit Turijn in het Juventus uitshirt 2022-2023

Juventus thuis shirt en tenue 2022-2023

Na de traditionele zwarte en witte banen van het Juventus thuisshirt 2021-2022, heeft het voetbalshirt dit seizoen een iets gewaagder design. ''De oude dame'' durft niet net als in 2019-2020 afscheid te nemen van de zwarte en witte verticale banen, maar in de banen is dit seizoen wel een print verwerkt. De zwarte banen zijn namelijk verdeeld in minuscule driehoekjes en hebben daardoor ook een zigzag design, waardoor de banen de vorm hebben van een bliksemschicht. Deze print heeft natuurlijk ook een betekenis. De banen zijn een eerbetoon aan het stadion van de club. Sinds de opening van de thuishaven van de club, het Allianz Stadium, op 8 september 2011 komen de fans van Juventus samen op getuige te zijn, te ervaren en alle tumultueuze emoties te vieren, terwijl ze kijken naar de Biancioneri. Het Allianz Stadium is meer dan een stadion, het is een thuis voor de fans!  Sinds de verhuizing van het team naar het stadion hebben de fans van Juventus genoten van talloze magische momenten. Deze magie komt tot uiting in de banen van het nieuwe voetbalshirt. Deze zijn een dynamische interpretatie van de vijf driehoeken van de sterren boven het clublogo.

Ook in het logo van JEEP op het midden van het tenue is een bliksemeffect verwerkt, waardoor het lijkt alsof dit het thema van het nieuwe Juventus voetbalshirt is. Het logo van de shirtsponsor is zwart en bevat een witte omranding. Jeep, dat onderdeel is van hoofdsponsor Fiat, staat sinds medio 2012 op de Juventus voetbalshirts en dit contract loopt nog zeker door tot de zomer van 2024. Op de rechterborst staat het adidas performance logo in het zwart/wit en de linkerborst bevat het logo van de club, inclusief drie sterren. Deze sterren verwijzen naar de 36 landskampioenschappen. Het Juventus thuisshirt 2022-2023 bevat, in tegenstelling tot veel andere adidas voetbalshirts, dit seizoen een ronde hals en deze is zwart. De adidas strepen op de mouwen zijn ook zwart en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Het Juventus thuistenue 2022-2023 wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen en aan de onderkant van de pijpen een zwarte band. De logo's van Juventus en adidas op de voetbalbroekjes zijn ook zwart. De kousen van het Juventus thuistenue zijn overwegend wit en bevatten aan de bovenkant drie zwarte adidas strepen. Op het midden van de kousen bevindt zich hetzelfde patroon als op de banen van het Juventus thuisshirt. De kousen zijn ook uitgerust met de logo's van de club en de kledingsponsor.

Adidas gebruikt ook in 2022-2023 de nieuwste performance technologieën voor de voetbalshirts. De authentic/match voetbalshirts zijn opnieuw uitgerust met de adidas HEAT.RDY technologie en de replica voetbalshirts met de AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die door de spelers gedragen wordt) vallen meer getailleerd, zijn lichter, bevatten extra ventilatiezones en een ronding aan de onderkant.

Juventus voetbalshirt bestellen

Het adidas Juventus thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als de afgelopen seizoenen. Het authentic voetbalshirt is € 139,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het thuisshirt opnieuw € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze webshops kun je de Juventus voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Juventus bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Check ook andere Juventus merchandising in deze winkels! 

Bestel het Juventus voetbalshirt altijd in deze Juventus fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze fanshop!

of de adidas SHOP!

Juventus thuisshirt 2022-2023

Juventus thuisshirt 2022-2023

Juventus voetbalshirt 2022-2023

Juventus thuisshirt 2022-2023