Juventus retro voetbalshirt 1982-1983

Back to the eighties! Juventus en COPA Football hebben afgelopen week namelijk een remake van het voetbalshirt van het seizoen 1982-1983 uitgebracht. In dit voetbalshirt speelde de club uit Turijn de Serie A, Coppa Italia en Europese wedstrijden in dit seizoen. De remake betreft overigens het uitshirt van dit seizoen. Het voetbalshirt is onderdeel van de tweede Juventus X Copa Football collectie. COPA is gespecialiseerd in de productie van retro shirts en heeft sinds vorig jaar een samenwerkingsverband met de Italiaanse kampioen. Ook het Juventus voetbalshirt van het seizoen 1994-1995 is onderdeel van de nieuwe collectie. Check in dit blog nog meer over de achtergrond van het shirt van 1982-1983.

Het Juventus uitshirt van de jaren '80

Het seizoen 1982-1983 was eigenlijk het seizoen van net niet voor ''de Oude Dame.'' Ongetwijfeld kwam dit mede door het feit dat een groot deel van de selectie van Juventus een enerverende zomer achter de rug hadden, met weinig rust. La Squadra Azzurra won namelijk het WK van 1982 in Spanje en een maand daarvoor werden diezelfde spelers kampioen met Juventus. In 1982-1983 ging het wat minder voor de wind. Hoewel Juventus na de kampioenschappen van 1981 en 1982 favoriet was voor de Scudetto eindigde het keurkorps van Trappatoni op een tweede plek achter AS Roma. Ook de Italiaanse beker leek aan de neus van Juventus voorbij te gaan. De club behaalde de finale. In deze finale nam Juve het op tegen Verona, dat de eerste wedstrijd met 2-0 won. De terugwedstrijd in Turijn werd door Juventus na verlenging met 3-0 gewonnen, waardoor het toch nog een nationale prijs had. In Europa was het zoals wel vaker bij Europese finales van Juventus net niet. I Bianconeri behaalde de finale, maar verloor deze wedstrijd tegen Hamburger SV in Athene met 1-0 door een doelpunt van Magath. Helaas! Pas in 1995-1996 won Juventus voor het eerst de Europa Cup I. In de finale van het toernooi werd Ajax na strafschoppen verslagen. Bij Juventus speelden in het seizoe 1982-1983 spelers als Zoff, Platini, Rossi, Tardelli, Bonini en Boniek.

In het seizoen 1982-1983 verzorgde het Italiaanse sportmerk Kappa de tenues van Juventus. Het logo van Kappa staat echter niet op het retro voetbalshirt van 1982-1983. Verder heeft deze remake van het uitshirt hetzelfde design als het uitshirt van destijds. Het voetbalshirt is overwegend blauw. Deze kleur is geïnspireerd door de kleur van de vlag van de stad. Verder is het tenue uitgerust met de zwarte en witte details uit de clubkleuren van de Italiaanse club. Deze kleuren komen terug in de gevouwen kraag en de bies aan de onderkant van de mouwen. Bovendien bevat het retro voetbalshirt een open hals met een knoopje. Omdat Juventus in 1982 Italiaans kampioen werd, droeg het in 1982-1983 de Scudetto badge op de borst. Boven dit logo prijken twee sterren, welke verwijzen naar de in totaal twintig kampioenschappen van destijds. Ook de sponsor van dit seizoen staat op het retro shirt. Het Italiaanse bedrijf Ariston (gespecialiseerd in de productie van hittesystemen) was van 1979 tot 1989 shirtsponsor van de Italianen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voetbalshirt van 1982-1983, dat door COPA Football opnieuw is gelanceerd.

Juventus retro shirt 1982-1983 kopen

Het Juventus COPA Football retro voetbalshirt van 1982-1983 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Dit shirt is alleen beschikbaar voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en heeft een prijs van € 59,95. In deze winkel kun je het Juventus retro shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel je Juventus retro voetbalshirt altijd in deze winkel!