3 januari 2017

Juventus lanceert unieke retro voetbalshirts

En er zijn weer retro voetbalshirts van een Italiaanse club gelanceerd. Afgelopen week heeft Juventus namelijk nieuwe retro shirts gelanceerd. Deze speciale vintage voetbalshirts zijn gebaseerd op iconische shirts uit het verleden. Hiermee volgt de club twee andere Italiaanse clubs. In november en december lanceerden Inter Milan en AS Roma retro shirts en jacks in samenwerking met het Nederlandse merk COPA Football. Helaas zijn de nieuwe Juventus retro voetbalshirts niet door COPA geproduceerd, maar heeft de club uit Turijn de productie van de retro shirts zelf voor haar rekening genomen. De gehele nieuwe collectie van ''de Oude Dame'' bestaat uit zes verschillende retro shirts. We bespreken ze hieronder.

Nu al fan van één van deze retro voetbalshirts? Scoor het Juventus retro shirt in deze officiële SHOP!

Juventus -retro -voetbalshirts

Juventus retro voetbalshirt 1952

Het eerste Juventus retro voetbalshirt is gebaseerd op het shirt van 1952. Dit shirt heeft dan ook het klassieke design en heeft lange mouwen. Het shirt wordt gekenmerkt door de zwarte en witte banen en heeft lange mouwen en een ronde hals. De linker borst bevat de Scudetto. In het seizoen 1951-1952 werd de club voor de negende keer in haar bestaan Serie A kampioen, waardoor het het seizoen erna deze badge op de borst mocht dragen. Destijds stond de club onder leiding van trainer Sarosi.

Juventus -retro -shirt -1952

Juventus retro voetbalshirts 1976-1977

Een ander Juventus retro voetbalshirt is gebaseerd op het shirt van 1977. Ook dit shirt bevat de traditionele zwarte en witte verticale banen en is uitgerust met een gevouwen kraag. Verder bevat dit shirt de iconische y-vormige kraag. De linker borst van dit shirt is uitgerust met een gouden ster. Ook deze ster heeft een betekenis. In 1977 won Juventus voor het eerst in de geschiedenis. Over twee wedstrijden wist de club Atletic Bilbao te verslaan. De eerste wedstrijd vond op 4 mei 1977 plaats in het Comunale Stadion in Turijn en werd door Juventus met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Tardelli. De terugwedstrijd vond plaats in het San Memes in Bilbao. Deze wedstrijd werd door Juve met 2-1 gewonnen. Voor Juventus scoorde Betegga twee doelpunten, waardoor de club beslag legde op de UEFA Cup. Dit was de eerste en laatste keer dat er een internationale beker werd gewonnen met een team dat alleen maar bestond uit Italiaanse spelers. Ook het uitshirt van 1977 is opnieuw gelanceerd. Dit shirt is blauw en heeft hetzelfde template als het uitshirt. Ook dit shirt bevat de gouden ster op de linker borst.

Juventus -retro -shirt -1977

Juventus retro voetbalshirt 1984-1985

Juventus heeft ook de voetbalshirts van 1984-1985 opnieuw gelanceerd. In 1985 won Juventus op een desastreuze avond voor het eerst in de geschiedenis de Europa Cup I. Juventus won met sterren als Platini, Boniek en Paolo Rossi met 1-0 van Liverpool door een doelpunt van Platini. Deze finale werd echter overschaduwd door één van de grootste tragieken in het voetbal, het Heizeldrama. Bij gevechten tussen supporters van beide clubs in het Heizelstadion in Brussel kwamen 39 mensen om het leven, waarvan 32 Italianen. Het thuisshirt van destijds bevat ook de iconische witte en zwarte banen en een grote open hals met gevouwen kraag. Op de linker borst prijkt de Coppa Italia badge en op het midden van het shirt staat de hoofdsponsor van destijds ARISTON.

Juventus -retro -shirt -1985

Juventus retro voetbalshirt 1983-1984

Een jaar voor het winnen van de Europa Cup I won Juventus de Europa Cup II. Dit was het toernooi voor de bekerwinnaars binnen Europa. Juventus won de Europa Cup II door FC Porto met 2-1 te verslaan in de finale in Basel. Voor Juve scoorden Vignola en Boniek. Tijdens de finale droeg Juventus het uitshirt. Dit shirt was geheel geel met blauwe accenten. Deze blauwe accenten waren te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen, in het v-design onder de hals en in de gevouwen kraag. Op de linker borst prijkt de Coppa Italia badge, welke de club mocht dragen, omdat het het jaar ervoor Italiaans bekerwinnaar was.

Juventus -retro -shirt -1984


Juventus retro voetbalshirt 1992-1993

Last but not least heeft Juventus het voetbalshirt van 1992-1993 opnieuw gelanceerd. In dit seizoen behaalde de club de finale van de UEFA Cup. In deze finale nam de club het op tegen Borussia Dortmund. Deze finale werd over twee wedstrijden gespeeld. De tweede wedstrijd vond plaats in het Delle Alpi in Turijn en werd door Juventus met 3-1 gewonnen, waardoor het voor de derde keer in de geschiedenis de UEFA Cup wist te winnen. Voor Juventus scoorde Dino Baggio twee keer en Möller één keer. Het retro voetbalshirt bevat uiteraard weer de zwarte en witte banen en bevat verder een v-hals en gevouwen kraag. Op het midden prijkt de hoofdsponsor van destijds DANONE. De linker borst bevat twee gouden sterren.

Juventus -retro -shirt -danone

Juventus retro shirt kopen

Deze nieuwe Juventus retro voetbalshirts kan je exclusief kopen in de online shop van de club. Van deze shirts bestaan er ook onofficiële versies. Deze scoor je vanaf een bedrag van € 59,95 in de online shop van SPORTUS.nl. Hier vind je ook de unieke COPA retro shirts van andere Italiaanse clubs zoals Inter Milan en AS Roma.

Scoor je Juventus retro shirt in deze SHOP!