17 januari 2019

Juventus concept voetbalshirts - BY SAINTETIXX

In rustige tijden als januari zijn we blij dat er nog designers van concept voetbalshirts zijn. Ze geven de merken een voorzetje van hoe het voetbalshirt van hun favoriete club eruit zou moeten gaan zien. Voor 2019-2020 staan deze designs al lang en breed vast. Waarschijnlijk is voor vele nieuwe tenues al het productieproces in gang gezet. De concept shirts mogen de sportmerken en clubs best wel aan het denken zetten. Vandaag kwamen we weer vette concept voetbalshirts tegen en wel van Juventus. De Franse graphic designer Saintetixx kwam met nieuwe Juventus concept voetbalshirts op de proppen, geïnspireerd door de jaren '90! We kunnen het niet laten om deze te bespreken.

Juventus concept thuisshirt - BY SAINTETIXX

Het Juventus concept thuisshirt van Saintetixx heeft een super strak design. Het shirt wordt natuurlijk gekenmerkt door de zwarte en witte banen en in de witte banen zijn kleine golven verwerkt. Een ander gaaf detail zijn de adidas trademark strepen. Deze staan op het shirt van de Franse designer alleen op de mouwen en niet op de schouders. Vaak is dit juist andersom het geval. Daarnaast zijn de drie strepen van adi in de gehele kraag verwerkt. Dit betreft de zogenaamde EQT V-hals. In de hals is ook het adidas logo verwerkt. Dit betreft het woordmerk van het Duitse sportmerk en dit woordmerk komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Onder de hals staan de logo's van de club en sponsor JEEP.

Juventus concept uitshirt - BY SAINTETIXX

Het uitshirt van Saintetixx is geïnspireerd door het Juventus uitshirt van 1995-1996. Dit betreft het shirt waarin ''I Bianconeri'' voor het laatst de Champions League won. Tijdens dit seizoen was Kappa nog kledingsponsor van de club uit Turijn. Het shirt is blauw met gele mouwen en de mouwen bevatten een all-over print van sterren. De kraag van het shirt is hetzelfde als het concept thuisshirt. Opvallend is wel dat de designer op dit shirt wel het adidas performance logo heeft verwerkt en niet op het thuisshirt. Deze had wat ons betreft weggelaten mogen worden of worden vervangen door de trefoil van adidas. Dit is het logo dat momenteel gebruikt wordt voor het Originals label van het merk. Saintenixx heeft ook een 3e shirt voor Juventus ontworpen. Dit shirt is een ode aan de bijnaam van de Italiaanse recordkampioen, namelijk ''de zebra's.'' Het shirt bevat een all-over zebra print in het rood. Dit shirt bevat, evenals het uitshirt, alleen de drie strepen in de EQT V-hals. Het woordmerk is ook weer in de hals en in de biesjes van de mouwen verwerkt.

Super vette voetbalshirts dus! Saintetixx ontwerpt sowieso zieke tenues, dus neem ook snel een kijkje op zijn Insta! Wat ons betreft mogen deze tenues doorgaan voor de Juventus tenues voor 2019-2020. Deze worden echter pas vanaf mei 2019 gelanceerd. Daarover houden we jullie op de hoogte!

Ben je op zoek naar een Juventus voetbalshirt? Bestel het in deze winkel of scoor zieke retro shirts van de club in deze webshop!