15 september 2020

Istanbul Basaksehir 3e shirt 2020-2021

De Turkse kampioen Medipol Başakşehir heeft in samenwerking met het lokale sportmerk Bilcee een nieuw 3e shirt geïntroduceerd. Dit tenue draagt de club uit Istanbul naast de al eerder gelanceerde Başakşehir voetbalshirts 2020-2021 dit seizoen in de Turkse Süper Lig, de beker en in Europa. Het 3e shirt wordt door ''Boz Baykuyslar'' vooral gedragen tijdens de uitwedstrijden in Europa. 

Leger groen Başakşehir voetbalshirt 2020-2021

Het Istanbul Başakşehir 3e voetbalshirt van Bilcee is dit jaar overwegend leger groen en bevat een watermerk van de letter B met daarnaast een uil. Deze print is geïnspireerd door het clublogo en de bijnaam van de club (De uilen). Verder bevat het tenue blauwe accenten. De y-hals is blauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Het logo van Bilcee prijkt op de rechterborst en de mouwen in het oranje. De andere borst bevat de clubbadge en op het midden van de borst prijkt de speciale kampioensbadge. Op het midden van het tenue staat sponsor DECO|VITA. Het tenue wordt gecompleteerd door een leger groen voetbalbroekje en kousen met blauwe accenten. Het tenue is onderdeel van een project dat de club is gestart met Ecording, een onderneming die milieutechnologieën ontwikkelt, gericht op het verbeteren van het milieu. De opbrengsten van het tenue gaan dan ook voor een deel naar deze organisatie.

Last but not least hebben we nog een reactie van Başakşehir voorzitter Göksel Gümüsdag: ''Dit betreft een spannend jaar als het gaat om de opwarming van de aarde. We ervaren veel gevolgen van de opwarming van de aarde. Voor ons was het kampioenschap een lichtpuntje. Doordat we Champions League spelen en hierdoor meer in de schijnwerpers staan, brengt dat ook wel extra verantwoordelijkheden met zich mee en die pakken we dan ook graag. Aan dit project hebben we meer dan zes maanden gewerkt en het ontwerpproces van het tenue heeft ook ongeveer een jaar geduurd. Naast de bestrijding van de pandemie zijn we onlangs begonnen met de bestrijden van bosbranden in ons land en de wereld. Ik geloof dat we dit op de juiste manier gedaan hebben. Vanaf deze plek wil ik kledingsponsor Bilcee ook bedanken voor de inspanningen en met name het ontwerp van het tenue. Daarnaast wil ik Ecording bedanken voor dit initiatief. Hoewel onze wedstrijden momenteel zonder publiek worden gespeeld, zijn onze supporters natuurlijk van harte welkom in de fanshop van Başakşehir om het tenue te bestellen en samen bij te dragen aan een betere wereld.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Başakşehir 3e voetbalshirt 2020-2021, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Chadli, Demba Ba, Visa, Skrtel, Crivelli, Rafael, Topal en andere spelers. Vooralsnog kun je deze tenues alleen bestellen in de clubshop van de Turkse club. Ben je op zoek naar andere merchandising van de club? Check het dan in deze Basaksehir fanshop! 

Basaksehir 3e shirt 2020-2021