9 januari 2020

Inter Milan 3e shirt 2020-2021 uitgelekt

Via het Italiaanse medium TuttoSport zijn alle Inter Milan voetbalshirts voor 2020-2021 uitgelekt, zo ook het 3e tenue. Het derde voetbalshirt wordt door Internazionale volgend seizoen met name gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League, maar ongetwijfeld ook in de Italiaanse competitie en de beker. Het is verre van zeker dat de informatie die de Italiaanse krant naar buiten heeft gebracht ook klopt. Dit weten we pas medio augustus. Dan wordt dit tenue officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Nike.

Zwart/grijs Inter Milan uitshirt 2020/2021

Het nieuwe Inter Milan 3e shirt voor 2020-2021 lijkt een ode te zijn aan het uitshirt van het seizoen 1997-1998. Dit was een populair voetbalshirt voor de fans van Inter. Het betrof namelijk het eerste voetbalshirt waarin Ronaldo (Luís Nazário de Lima) bij de club speelde. Bovendien won de club in dit tenue de UEFA Cup. In de finale van het toernooi in het Parc des Princes versloeg Internazionale Lazio Roma met 3-0 door doelpunten van Zamorano, Zanetti en Ronaldo. In 1997-1998 was Nike overigens nog niet de kledingsponsor van de Nerazzurri. Dit seizoen was Umbro namelijk verantwoordelijk voor de aankleding van de club uit Milaan. In de zomer van 1998 nam Nike het stokje over. Het nieuwe Inter Milan tenue lijkt dus vrijwel hetzelfde design te krijgen als meer dan twintig jaar geleden. Volgens TuttoSport heeft het tenue opnieuw een design van horizontale zwarte en grijze banen. Daarnaast lijkt het derde tenue blauwe accenten te bevatten. Zo is de bies aan de onderkant van de mouwen blauw en hetzelfde geldt voor de ronde hals van het tenue. Het clublogo staat naar verluid niet meer op de linkerborst, maar is evenals in 1997-1998 verplaatst naar het midden van de borst. De swoosh van Nike prijkt in het geel op de rechterborst. Ook het logo van Pirelli op het midden van het tenue is geel. De bandenfabrikant is sinds 1995 hoofdsponsor van Inter. Als het tenue ook hetzelfde broekje en de kousen heeft als het tenue van 1997-1998, dan zijn zowel het broekje als de kousen van het tenue overwegend zwart.

Nogmaals, het is niet zeker of deze informatie ook klopt, omdat dit tenue pas in augustus gelanceerd wordt. Check hieronder en hierboven een afbeelding (gemaakt door een designer) van hoe het tenue er mogelijk uit gaat zien en check ook het design van het mogelijke nieuwe Inter Milan thuisshirt voor 2020-2021 of uitshirt.

Inter Milan 3e shirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe Internazionale 3e shirt voor 2020-2021 kun je dus ook pas vanaf deze zomer bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het tenue is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien nog de tenues van dit seizoen. Directe levering!

Bestel je Inter Milan voetbalshirt altijd in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)

of de officiële Nike SHOP!