3 juni 2018

Indonesië voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Indonesië zijn afgelopen week door Nike en de voetbalbond van het land uitgebracht. In deze tenues speelt het Indonesisch voetbalelftal de wedstrijden gedurende 2018-2019. Indonesië heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland en ook niet voor de Azië Cup in 2019. Dit toernooi vindt van 5 januari tot 1 februari 2019 plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. In de nieuwe tenues speelt het Indonesisch voetbalelftal dus vooral oefenwedstrijden. Nike lanceerde tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt van het nationale voetbalelftal. Check hieronder de details van beide tenues.

Indonesië thuisshirt 2018-2019

De nieuwe Indonesië shirts zijn geïnspireerd door het nieuwe Vapor Aeroswift template van Nike. Dit betekent dat het shirt van Indonesië een diagonale hals heeft, welke naar het midden recht loopt. Bovendien bevat het shirt flitsende strepen over de schouders en mouwen van het tenue. Verder is het thuisshirt van Indonesië geheel rood en bevat het een all-over print van strepen over de body van het voetbalshirt. Deze strepen symboliseren de vleugels van de adelaar (de Garuda) uit het embleem van de voetbalbond van het land. Het logo van de Indonesische bond, de Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) prijkt op de linker borst en de andere borst bevat het logo van Nike. Het Amerikaanse sportmerk en de voetbalbond hebben sinds 2006 een samenwerking. De binnenkant en buitenkant van de hals zijn verder uitgerust met een rode strip. De Indonesië thuistenues worden compleet gemaakt door een rood broekje en rode kousen.

Indonesië uitshirt 2018-2019

Het Indonesië uitshirt voor 2018-2019 heeft hetzelfde template. Dit shirt is geheel wit en bevat ook een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. De binnenkant is uitgerust met een groene strip en ook de mouwen van het uittenue bevatten flitsende strepen. De logo's van Nike en de bond prijken op de borst en het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met groene details.

Check hieronder een foto van beide nieuwe voetbalshirts voor de periode 2018-2020. Beide tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door sterren als Vikri, Darmao, Hariyadi, Solossa en andere spelers.

Indonesië voetbalshirt bestellen

Het is vooralsnog niet mogelijk het nieuwe Indonesië shirt in Europa te bestellen. Wil je het nationale elftal aanmoedigen met andere t-shirts? Check dan de onderstaande online shop! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Indonesië voetbalshirt altijd in deze winkel!